
Kokosmakroner
oppskrift på kokosmadeleines – myke, saftige og smakfulle småkaker med kokos. perfekt til kaffen eller som snacks. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 spiseskjeer smeltet smør, til å smøre formene, pluss 1/4 pund (1 stang) usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 2. 3 store egg, romtempererte
- 3. 2/3 kopp sukker
- 4. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 5. 1 kopp hvetemel
- 6. 1/4 kopp maisstivelse
- 7. 1/2 teskje bakepulver
- 8. 1/4 teskje kosher-salt
- 9. 1/3 kopp søtet kokosflak
- 10. Melis, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør grundig og mel formene til madeleines.
- 22. I en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, pisk egg, sukker og vanilje på middels hastighet i 3 minutter, eller til blandingen er lys gul og luftig. Tilsett 125 gram smør og bland godt. Sikt sammen mel, maisstivelse, bakepulver og salt, og rør det inn i røren med en slikkepott. Rør inn kokos.
- 33. Med en suppeskje, hell røren i formene, og fyll hver form nesten opp. Stek madeleines i 10 til 12 minutter, til de spretter tilbake når du trykker på dem. Ta madeleines ut av formene og legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir, og la dem avkjøle. Sikt over melis, hvis ønskelig.