
Djevelens matlagingskake
Lær hvordan du lager en deilig devil's food cake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for sjokoladeelskere. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp veldig varmt vann (236 ml)
- 2. 2 unser halv-søt bakechokolade, finhakket
- 3. 1 spiseskje instant kaffepulver
- 4. 400 gram (14,1 unser) sukker
- 5. 100 gram (3,5 unser) Dutch-prosess kakaopulver
- 6. 220 gram (7,75 unser) hvetemel
- 7. 1/2 spiseskje natron
- 8. 1 1/4 teskje bakepulver
- 9. 3/4 teskje salt
- 10. 8 unser kulturmelk
- 11. 4 1/2 fluid unser vegetabilsk olje
- 12. 2 store egg
- 13. 2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 14. 4 staver (2 kopper) usaltet smør, myknet
- 15. 28 unser siktet melis
- 16. 3 spiseskje melk, pluss teskjeer for utvanning etter behov
- 17. 2 teskje vaniljeekstrakt
- 18. En klype salt
- 19. 3/4 kopp kremet, naturlig peanøttsmør
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: tre 20 cm runde kakeformer
- 22. Til devil's food-kaken: Forvarm ovnen til 160°C. Smør tre 20 cm runde kakeformer og dekk bunnen med bakepapir.
- 33. Bland det varme vannet, sjokoladen og kaffepulveret, og visp til det er oppløst. Sett til side for å avkjøle i noen minutter.
- 44. Sikt sammen sukker, kakaopulver, mel, natron, bakepulver og salt i en stor bolle, og visp for å blande. Tilsett kulturmelk og olje i sjokoladeblandingen. Tilsett sjokoladeblandingen, eggene og vaniljen i bollen med de tørre ingrediensene. Pisk med en elektrisk mikser på lav hastighet til de tørre ingrediensene er fuktet, ca. 30 sekunder. Skrap ned i bollen med en slikkepott. Øk mikserens hastighet til middels og pisk røren i 2 minutter.
- 55. Fordel røren jevnt i de tre forberedte formene, ca. 450 gram per form.
- 66. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut nesten ren, ca. 25–35 minutter. Avkjøl i formene i 12 minutter, før du snur kakene ut på avkjølingsrist for å avkjøle helt. Pakk kakebunnene inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 1 time før montering.
- 77. Til peanøttsmørsmørkremen: Pisk smøret i en kjøkkenmaskin med flatpisker på middels hastighet til det er blankt og kremaktig, 5–7 minutter. Senk hastigheten til lav. Arbeid i porsjoner og tilsett gradvis melis, og la hver porsjon bli innarbeidet før neste tilsetning. Når all melisen er tilsatt, skrap ned i bollen med en slikkepott og pisk blandingen på middels hastighet til den er glatt og tykk, 1–2 minutter. Tilsett melk, vanilje og salt, og bland på lav hastighet for å kombinere. Skrap bollen og padderen igjen, og øk deretter hastigheten til middels og pisk i ca. 5 minutter. Tilsett peanøttsmøret og pisk til det er godt blandet. Hvis kremen virker for tykk, tynn den ut med litt mer melk, én teskje om gangen.
- 88. For å montere kaken: Plasser en av de avkjølte kakebunnene på et kakefat eller serveringsfat, og fordel ca. 1 kopp peanøttsmørsmørkrem jevnt over kaken. Legg på den andre bunnen, trykk lett ned, og fordel ytterligere 1 kopp smørkrem jevnt over toppen. Legg på den tredje bunnen. Gi kaken et crumb coat ved å legge en stor klatt smørkrem på toppen og fordele den ut mot kantene og ned langs sidene for å forsegle eventuelle krummer. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 20 minutter. Bruk resten av smørkremen til å dekke toppen og sidene av kaken.