
Ricottafylte ovnsbakte nektariner
oppskrift på smakfulle ovnsbakte nektariner fylt med ricotta, perfekt som dessert eller forrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp appelsinjuice, oppvarmet
- 2. 1 vaniljestang, delt på langs
- 3. 6 nektariner, delt på langs og kjernet ut
- 4. 2 spiseskjeer sukker
- 5. 3/4 kopp skummet melkricotta
- 6. 3 spiseskjeer honning
- 7. Kanel-sukker, til å strø over (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Hell appelsinjuicen i en 20x20 centimeters stor ildfast form. Med tuppen av en skarp kniv, skrap ut innholdet av vaniljestangen og ha det i formen, og sett til side den ytre stangen. Legg nektariner med snittflaten ned i formen. Strø over sukker og legg vaniljestangen oppå nektarinerne. Stek til nektarinerne er lett slappe og litt myke, ca. 10–12 minutter. La dem avkjøle i formen til romtemperatur, fjern deretter nektarinerne og sett dem i kjøleskapet til de skal serveres. Spar på eventuelle safter fra formen til å helle over nektarinerne senere.
- 33. I mellomtiden, bland ricotta med honning i en food processor til det er glatt. Sett til side i kjøleskapet til servering.
- 4For å servere, snu nektarinerne og fyll dem med ostefyllet ved å skje det inn i hulrommet. Strø over kanel og sukker (hvis du bruker det), og server umiddelbart. Plasser tre nektariner på hver tallerken og hell de reserverte saftene fra formen over de fylte nektarinerne.