
Perfekte brownies
Lær hvordan du lager perfekte brownies med denne enkle oppskriften. Saftige, smakfulle og perfekte for enhver anledning. Oppdag hemmeligheten bak de beste brownies!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 18 spiseskjeer (2 staver pluss 2 spiseskjeer) usaltet smør, pluss litt til smøring av formen
- 2. 340 gram av den beste kvalitets bittersøt sjokolade, grovhakket
- 3. 1/2 kopp hvetemel
- 4. 1 teskje bakepulver
- 5. 3 store egg
- 6. 1 1/4 kopper lyst brunt sukker, pakket
- 7. 1 3/4 kopper pekannøtter, grovhakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Smør en bakeform på 18 x 28 cm (7 x 11 1/2 x 2 tommer). Legg bakepapir i formen; sett til side.
- 22. I en varmebestandig bolle som er satt over en kjele med småkokevann, smelt smør og sjokolade. Ta av varmen og la det avkjøle. Sikt mel og bakepulver sammen i en middels stor bolle; sett til side.
- 33. I bollen til en elektrisk mikser utstyrt med visp, pisk eggene til de er tykke og kremete, ca. 5 minutter. Tilsett gradvis sukkeret og pisk videre. Fortsett å piske til blandingen er tykk og mousse-aktig, og det dannes en tydelig sti på overflaten når vispen løftes, ca. 3 minutter til. Vend inn den avkjølte sjokoladeblandingen i porsjoner, vekselvis med de tørre ingrediensene. Rør inn nøttene.
- 44. Hell røren i den forberedte formen, og stek til toppen er sprukket og midten føles akkurat fast når du forsiktig trykker på den, ca. 40–45 minutter. Browniesen skal ikke ha en kakeaktig konsistens. Ta ut av ovnen og la den avkjøle i formen.
- 55. Skjær i firkanter i formen før du forsiktig løfter browniesen ut og legger den på en skjærefjøl.