Hello Fresh Mobile Banner
Tranebær, appelsin og vanilje kakepops

Tranebær, appelsin og vanilje kakepops

Lær hvordan du lager deilige cranberry orange vanilla cake pops med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller søt snacks til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
dessert

Ingredienser

  • 1. Non-stick spray til kakeformer
  • 2. 170 gram allsidig mel, pluss mer til å meise kakeformene
  • 3. 230 gram kake-mel
  • 4. 1 teskje fint salt
  • 5. 1/4 teskje bakepulver
  • 6. 1/4 teskje natron
  • 7. 3/4 kopp kremfløte
  • 8. 1/3 kopp rømme
  • 9. Skall av 1 appelsin
  • 10. 1 vaniljestang, delt og skrapet ut
  • 11. 3 kopper sukker
  • 12. 2 staver (8 gram) usaltet smør, romtemperert
  • 13. 6 store egg
  • 14. 1 Granny Smith eple
  • 15. Én 8-unse pose frosne tranebær
  • 16. 1 kopp sukker
  • 17. 1 teskje malt kanel
  • 18. 1 appelsin, revet skall og saften
  • 19. 6 eggehviter
  • 20. 1 pund sukker
  • 21. 5 staver (ca. 225 gram) usaltet smør, romtemperert
  • 22. 1/2 teskje appelsinskall
  • 23. Hvit sjokolade, etter behov for å dekke
  • 24. Nøtter, strøssel eller sjokoladeknapper, valgfritt, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: et sukkertermometer og 12 kakepops-pinner
  2. 22. Til kakepopsen: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Spray to 25 cm runde kakeformer med non-stick bakepapir og smør med bakefett.
  3. 33. Sikt sammen hvetemel, kakehvetemel, salt, bakepulver og natron i en middels stor bolle og sett til side. Bland kremfløte, rømme, appelsinskall og skrapet vaniljestang i en annen bolle og sett til side.
  4. 44. Tilsett sukker og smør i en kjøkkenmaskinbolle og bland på middels hastighet til fargen lysner litt, ca. 3 minutter. Tilsett ett egg om gangen og pisk til blandingen er jevn. Tilsett en tredjedel av de tørre ingrediensene og bland på lav hastighet til det er godt blandet, og skrap ned i bollen. Tilsett halvparten av de våte ingrediensene og bland på lav hastighet til det er jevnt fordelt. Tilsett en tredjedel av de tørre ingrediensene igjen, etterfulgt av resten av de våte, og bland på lav hastighet etter hver tilsetning, samt skrap ned i bollen. Tilsett resten av de tørre ingrediensene og bland til akkurat jevnt fordelt.
  5. 55. Fordel røren i de forberedte kakeformene og stek til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten av kakene, ca. 30–40 minutter. La kakene avkjøle helt.
  6. 66. Til bringebærkompote: Kutt eplet i små biter. Ha bringebær, sukker, kanel, appelsinskall og -juice samt eplebiter i en middels stor kjele. Kok over middels varme til bringebærene begynner å sprekke og blandingen tykner litt. Overfør til en middels stor bolle og la avkjøle.
  7. 77. Til appelsin-smørkrem: Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskinbolle med vispvedlegg. Bland sukker og 1/2 kopp vann i en middels stor kjele, og varm opp til 113–115°C (238–240°F) med et sukkertermometer. Mens blandingen koker, pisk eggehvitene på middels hastighet til myke topper dannes. Når sukkermassen når 115°C, hell den sakte i eggehvitene med maskinen på lav hastighet. Når all den varme sukkermassen er tilsatt, øk hastigheten til høy og pisk til kremen er tykk, blank og avkjølt. Senk hastigheten og tilsett smør, 1–2 ss om gangen, og pisk til smørkremen tykner. Rør inn appelsinskallet.
  8. 88. For å sette sammen kakepopsene: Smuldre de avkjølte kakene i små biter. Bland inn nok smørkrem til å holde kakene sammen. Tilsett ønsket mengde bringebærkompote, slik at det er litt i hver bit. Form kakerøre til baller med en isskje og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Stikk en kakepops-pinne inn i hver ball og frys til de er faste.
  9. 99. Smelt hvit sjokolade forsiktig over et dobbelkoker. Dypp de frosne kakepopsene i den hvite sjokoladen og legg dem på bakepapiret for å stivne. (Hvis du vil ha topping, dypp umiddelbart etter at du har dyppet kaken i sjokoladen i ønsket topping som nøtter, strøssel eller sjokoladeknapper.)