En enkel og smakfull ostefondue med fingerling-poteter, fransk brød og utvalgte grønnsaker
oppskrift på enkel oste-fondue med fingerlingpoteter, fransk brød og grønnsaker, perfekt for en sosial og smakfull kveld
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 12 fingerling-poteter, delt i to, 2,5 cm små poteter kan erstattes med
- 2. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje, ett sving med pannen, pluss litt til å dryppe over
- 3. 1 sjalottløk, finhakket
- 4. 1 jigger tørr sherry
- 5. 1 kopp halvt og halvt
- 6. 225 gram kremost
- 7. 1/2 kopp revet Parmesan
- 8. 1 kopp revet Gruyère eller sveitserost
- 9. 1 teskje sitronsaft
- 10. 1/2 teskje revet muskatnøtt
- 11. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 12. 2 kopper dampede broccolibuketter
- 13. 450 gram asparges, trimmet for stilker, toppene satt til side
- 14. 2 spiseskjeer fersk gressløk, hakket eller klippet
- 15. 1/2 fransk baguette, i terninger
- 16. 12 cherrytomater
- 17. Cornichons eller små gherkin-syltede agurker
- 18. Marinerte sopp
- 19. Sylteagur-løk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Dekk potetene med vann og kok opp vannet. Salt vannet og la potetene småkoke i 10 til 12 minutter, til de akkurat er møre. Sil av vannet og sett potetene tilbake i den varme gryten for å tørke dem. Drypp litt olje over potetene for å forhindre misfarging og for å gi dem glans.
- 3Fyll en annen stekepanne eller kjele med 5 centimeter vann. Sett på lokk og kok opp vannet på komfyren. Salt vannet, sett på lokket igjen og la det småkoke.
- 4I en tykkbunnet kjele over moderat varme, tilsett 1 spiseskje olje og de hakkede sjalottløkene. Surr løken i 2 eller 3 minutter, til den er myk. Tilsett sherry og la det nesten fordampe, i ett til to minutter. Hell i halvparten og halv, og skru ned varmen til lav. Skjær kremosten i 2,5 centimeter tykke skiver og legg dem i kjelen. La kremosten smelte sakte inn i halvparten og halv, i ca. 5 minutter. Tilsett parmesan og revet Gruyère eller sveitserost, og rør til osten er smeltet og godt blandet. Rør inn sitronsaft. Krydre sausen med muskatnøtt og svart pepper. Sett en lysestake under en metallrist eller varm opp en fonduegryte. Overfør ostesausen til fonduegryten eller plasser kjelen over metallristen med en brennende lysestake.
- 5I det kokende, saltede vannet, tilsett brokkoli- og blomkålbuketter, dekket, og la koke i 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å løfte brokkolien opp på en tallerken, og tilsett aspargestopper. La aspargestoppene koke i 2 minutter, og fjern dem deretter med tang til en tallerken.
- 6Anrett det du skal dyppe på et stort serveringsfat. Pynt de kokte potetene med gressløk. Plasser den terteformede baguetten på motsatt side av fatet for å skape balanse i fargene. Mellom potetene og brødet, plasser kokt brokkoli, asparges og cherrytomater. Sett ut fonduegafler eller bambusspyd til dipping. Sett små skåler med cornichons, marinerte sopp og sylteagurk nær dippestasjonen for tilbehør.