
Hvitløk Yukon Gold potetmos 2
Lær hvordan du lager kremete og smakfulle garlic yukon gold mashed potatoes. Perfekt som tilbehør til hverdag og fest. Enkelt, raskt og deilig!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund Yukon Gold-poteter, vasket og delt i fire
- 2. 2 fedd hvitløk
- 3. Kosher-salt
- 4. ½ til ¾ kopp kremfløte
- 5. ½ stykke kaldt smør, delt i 3 klatter
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene og hvitløken i en kjele. Dekk med 2,5–5 cm kaldt vann og krydre rikelig med salt. Vannet skal smake som sjøen. PRØV DET! Hvis vannet er underkrydret på dette tidspunktet, vil det være vanskelig å få et godt krydret sluttresultat. Kok opp vannet, skru ned varmen og la det småkoke til potetene er møre nok til å stikke med en gaffel, ca. 15–20 minutter.
- 22. Sil godt av potetene og hvitløken, og kjør dem gjennom en food mill eller en potetpresse. IKKE bruk en food processor eller blender. Det vil gi et veldig klissete og gummiaktig sluttprodukt.
- 33. Mens du presser potetene, kok opp fløten i en liten kjele. Når fløten har kokt opp, tar du den av varmen.
- 44. Når potetene fortsatt er varme, tilsett en tredjedel av fløten og to klatter smør, og rør kraftig inn i potetene. Gjenta denne prosessen to ganger til, til all fløte og smør er blandet inn. Smak til med salt, og juster krydderet etter behov. Server umiddelbart, eller dekk til med aluminiumsfolie og hold varm i ovnen på lav varme.