
Gulrotkakecupcakes
oppskrift på myke og saftige gulrotkake cupcakes. perfekt som snacks, dessert eller til kaffebesøk. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. Ikke-stikkbelegg
- 2. 1/2 kopp varmt vann
- 3. 1/2 kopp mørke rosiner
- 4. 6 1/2 unser hvetemel
- 5. 1 teskje bakepulver
- 6. 1/2 teskje natron
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 1 1/2 teskje kakaopulver
- 9. 1 teskje malt kanel
- 10. 4 1/2 unser maisolje
- 11. 1/2 kopp mørkebrunt sukker
- 12. 1/2 kopp vanlig sukker
- 13. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 14. 2 egg
- 15. 8 unser revne gulrøtter
- 16. 2/3 kopp hakkede, ristet valnøtter
- 17. Sirup med lønnesirup og kanel, oppskrift følger
- 18. kremostglasur, oppskrift følger
- 19. Oransje og grønn matfarging, til pynt, valgfritt
- 20. Marzipan eller mandelmasse, til pynt, valgfritt
- 21. 1 unser smør
- 22. 1/4 teskje lønnesiruparoma
- 23. 1 egg pluss 2 eggeplommer
- 24. 4 unser sukker
- 25. 1 1/4 unser maisstivelse
- 26. 1/8 teskje malt kanel
- 27. 16 unser melk
- 28. 1 vaniljestang
- 29. 4 unser smør, romtemperert
- 30. 16 unser kremost, romtemperert
- 31. 6 unser melis
- 32. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Forbered muffinsformene ved å spraye dem med non-stick-belegg og bruke muffinsformer.
- 22. I en liten bolle, hell det varme vannet over rosinene for å rehydrere dem, og sett til side.
- 33. I en middels stor bolle, sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt, kakaopulver og kanel, og sett til side.
- 4I en stor bolle, bland sammen maisolje, mørk brunsukker, vanlig sukker, vanilje og egg. Bland godt for å innlemme alt.
- 5Kombiner de våte og tørre ingrediensene, og rør til alt er godt blandet.
- 6Sil av rosinene og klem ut overflødig fuktighet.
- 7Vend dem inn i røren sammen med gulrøtter og valnøtter.
- 84. Fordel røren i de forberedte muffinsformene og stek til muffinsene spretter tilbake når de lett berøres med en finger, ca. 20 minutter.
- 9Avkjøl.
- 105. For å montere: Fjern kjernen og fyll muffinsene med Maple Cinnamon Pastry Cream etter at de har avkjølt.
- 11Pynt muffinsene med kremostglasur ved bruk av en sprøytepose eller en jevn spatel.
- 126. Valgfritt pynt: Bruk oransje og grønn matfarge og litt marsipan eller mandelmasse til å lage gulrøtter ved å rulle en ball av marsipan i håndflatene.
- 13Bruk en kniv til å lage merker i gulrøttene og lag små bunter med grønt som festes til hver gulrot.
- 147. Nøkkelen til å lage vaniljekrem er i forberedelsene. Det er best å ha alt klart før du begynner å koke.
- 158. Kutt smøret i små biter og legg det i en middels stor bolle sammen med maplesmakstilsetningen, og sett til side.
- 169. I en stor bolle, plasser 1/2 kopp vann og litt is, og sett til side; dette vil hjelpe med å avkjøle og stoppe kokeprosessen av vaniljekremen.
- 1710. I en middels stor bolle, pisk eggene og sett til side.
- 1811. I en liten bolle, kombiner 2 unser sukker, maisstivelse og kanel, og sett til side.
- 1912. I en middels stor kjele, varm opp melken, de resterende 2 unser sukker og vaniljestangen.
- 2013. Når alt er klart, tilsett sukker-maisstivelsesblandingen i eggene, og rør godt med en visp.
- 2114. Kok opp melken på komfyren, og temperer den deretter inn i sukker-egg-blandingen (hell veldig sakte mens du visper eggene, for å gradvis øke temperaturen).
- 22Hell alt tilbake i kjelen og varm opp igjen.
- 23Visp kontinuerlig og kok vaniljekremen til den koker i minst 30 sekunder.
- 24Den vil raskt passere en klumpete fase og bli kremet og blank.
- 25Hell umiddelbart over i bollen med smøret og rør for å innlemme det.
- 26Sett bollen i den forberedte isbadet og rør for å avkjøle.
- 27Dekk overflaten med plastfolie og sett i kjøleskapet til den er stiv, ca. 1 time.
- 2815. I en stor bolle med en standmikser, pisk smøret til det er mykt.
- 29Tilsett kremost i biter, ca. 2 spiseskjeer om gangen.
- 30Skrap ned i bollen og miks på middels hastighet til alt er godt blandet.
- 31Tilsett melis og miks til det er innlemmet.
- 32Bland inn vaniljen.