
Søtpotetcrisp
Lær hvordan du lager en deilig søtpotet crisp med en sprø topping. Perfekt som dessert eller søtt måltid. Enkel å lage og passer for alle.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 3 kopper moste, kokte søtpoteter
- 2. 1 kopp hvitt sukker
- 3. 2 egg
- 4. 2 ½ spiseskjeer smør, smeltet
- 5. ½ kopp melk
- 6. ½ teskje salt
- 7. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 8. 1 kopp lett pakket brunt sukker
- 9. 1 kopp grovhakkede pekannøtter
- 10. ½ kopp hvetemel
- 11. 2 ½ spiseskjeer smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23 cm (9 tommer) kvadratisk ildfast form.
- 22. I en middels stor bolle, bland sammen søtpotetene, hvitt sukker, egg, 2 1/2 spiseskjeer smør smeltet, melk, salt og vanilje til det er godt blandet. Fordel jevnt i den forberedte formen.
- 33. I en separat bolle, rør sammen lyst brunt sukker, pekannøtter og mel. Rør inn de resterende 2 1/2 spiseskjeene smør for å lage smuldredeigen. Fordel smuldretoppingen over søtpotetene.
- 44. Stek i 25 til 30 minutter i den forvarmede ovnen, til toppen er gyllenbrun og sprø.





