
Christinas sjokoladetrøfler
Lær hvordan du lager deilige sjokoladetrøfler med denne enkle oppskriften. Perfekt som gave eller nytelse til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1. 8 unser halv-søt sjokolade, grovhakket
- 2. 1/2 kopp kremfløte
- 3. 4 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 4. 1 spiseskje amaretto
- 5. 1/2 kopp grovhakket melk sjokolade
- 6. 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 7. 1/4 kopp finhakkede mandler
Fremgangsmåte
- 11. Legg den halv-søte sjokoladen i en middels stor bolle og sett til side.
- 22. I en liten kjele, varm opp fløten over middels varme til den er varm, men nesten kokende. Hell fløten over sjokoladen og la det stå i 3 eller 4 minutter. Rør til det er glatt.
- 33. Bruk en håndholdt elektrisk mikser, og pisk inn smør og amaretto til blandingen er lys og kremaktig. Sett i kjøleskapet til den er fast, ca. 45 minutter.
- 44. Bruk en teskje eller melonballer for å forme rause teskjeer med sjokoladeblandingen, og bruk deretter hendene til å rulle dem til jevne baller, ca. 2 cm i diameter.
- 55. Smelt melkesjokoladen. Dekk en bakeplate med bakepapir. Dypp noen av trøflene i den smeltede sjokoladen, noen i kakaopulver, og noen i mandler, og legg dem på bakeplaten etter hvert som de er ferdige. Sett i kjøleskapet til de er faste, ca. 30 minutter.




