
Sitronkake i kopp
Lag en deilig og saftig sitronkake i muggen på noen få minutter. Perfekt for en rask dessert eller snacks. Enkel oppskrift og tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 6 minutter
Porsjoner: 1
bakeverk
Ingredienser
- 1. Kake:
- 2. 6 spiseskjeer hvetemel
- 3. 1/4 kopp hvitt sukker
- 4. 1/8 teskje bakepulver
- 5. 1 egg
- 6. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 7. 2 spiseskjeer vann
- 8. 1 spiseskje sitronsaft
- 9. Saus:
- 10. 3 spiseskjeer hvitt sukker (valgfritt)
- 11. 1 spiseskje sitronsaft (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Bland mel, 1/4 kopp hvitt sukker og bakepulver i en kopp. Tilsett egg, vegetabilsk olje, vann og 1 spiseskje sitronsaft; rør godt sammen.
- 22. Stek i mikrobølgeovnen på høy effekt til kaken er gjennomstekt, ca. 2 1/2 til 3 minutter. Ta ut av mikrobølgeovnen og avkjøl.
- 33. Bland 3 spiseskjeer hvitt sukker og 1 spiseskje sitronsaft i en mikrobølgesikker bolle til det er jevnt. Kok opp i mikrobølgeovnen til sausen bobler, ca. 30 sekunder. Hell sausen over kaken.