Påskeost - Hrudka
oppskrift på hrudka, en tradisjonell påskekost fra øst-europa. lær hvordan du lager denne deilige osten til påskeferien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 12 egg
- 2. 1 kvart helmelk
- 3. 1 kopp hvitt sukker
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1 teskje malt kanel, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Knekk eggene i en stor kjele og pisk dem med en visp. Rør inn melk, sukker, salt og kanel. Kok over middels-lav til lav varme, under konstant omrøring, til blandingen fullt ut har dannet ostelignende masser og myse har skilt seg ut. Dette vil ta 20 til 30 minutter. Bruker du høyere varme eller unngår å røre, vil du ende opp med en stor panne med søte eggerøre.
- 22. Sil blandingen gjennom en sil med flere lag osteklede. Bruk kledet til å forme det til en ball og vri toppen for å fjerne overflødig fuktighet. Sikre med en strikk. Heng det opp i flere timer eller over natten. Jeg gjør det på kranen i kjøkkenvasken (noe som sannsynligvis ville fått hygienepoliti til å reagere, men jeg har ikke fått botulisme på 34 år). Selvfølgelig kan du la det renne av der først, og deretter fullføre prosessen over natten i kjøleskapet, suspendert over en dyp bolle.