
Texas sjokoladekake på bakepapir
Lær hvordan du lager en klassisk texas sjokoladekake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp vann
- 2. 1 kopp margarin
- 3. 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 4. 2 kopper hvetemel
- 5. 2 kopper hvitt sukker
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 2 egg
- 8. 1/2 kopp rømme
- 9. 1 teskje natron
- 10. 1/2 kopp margarin
- 11. 6 spiseskjeer melk
- 12. 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 13. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 14. 1 (16 unser) eske melis
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en langpanne på 39 x 26 cm (15 1/2 x 10 1/2 tommer).
- 22. Kok opp vann, 1 kopp margarin og 1/4 kopp kakaopulver i en stor kjele; fjern fra varmen og rør inn mel, hvitt sukker og salt. Visp egg, rømme og natron i en bolle; vend det inn i melblandingen til det akkurat er blandet. Hell røren i den forberedte langpannen.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 20–22 minutter.
- 44. I mellomtiden, kok opp 1/2 kopp margarin, melk, 1/4 kopp kakaopulver og vaniljeekstrakt i en annen kjele; fjern fra varmen og rør inn melis til glasuren er glatt. Smør glasuren over kaken umiddelbart etter at den er tatt ut av ovnen. La kaken avkjøle før den skjæres opp og serveres.