Maple-Cranberry-kompott

Maple-Cranberry-kompott

Lær hvordan du lager en deilig maple-cranberry compote med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller tilbehør i høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 kopper ferske eller frosne tranebær (ca. 225 gram), skyllet
  • 1 kopp ren lønnesirup (helst grade A mørk ravfarge)
  • 2/3 kopp søtet tørket tranebær
  • 1/2 kopp lønnesukker eller (pakket) gyllenbrunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Bland alle ingrediensene i en tykk, middels stor kjele. Rør over middels til høy varme til sukkeret er oppløst og blandingen begynner å koke. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til bærene sprekker, omtrent 4 minutter. FORHÅNDSVIS: Kan lages opptil 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen over middels varme før servering.
  2. 2Bland alle ingrediensene i en tykk, middels stor kjele. Rør over middels til høy varme til sukkeret er oppløst og blandingen begynner å koke. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til bærene sprekker, omtrent 4 minutter. FORHÅNDSVIS: Kan lages opptil 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen over middels varme før servering.