
Maple-Cranberry-kompott
Lær hvordan du lager en deilig maple-cranberry compote med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller tilbehør i høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper ferske eller frosne tranebær (ca. 225 gram), skyllet
- 1 kopp ren lønnesirup (helst grade A mørk ravfarge)
- 2/3 kopp søtet tørket tranebær
- 1/2 kopp lønnesukker eller (pakket) gyllenbrunt sukker
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene i en tykk, middels stor kjele. Rør over middels til høy varme til sukkeret er oppløst og blandingen begynner å koke. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til bærene sprekker, omtrent 4 minutter. FORHÅNDSVIS: Kan lages opptil 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen over middels varme før servering.
- 2Bland alle ingrediensene i en tykk, middels stor kjele. Rør over middels til høy varme til sukkeret er oppløst og blandingen begynner å koke. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til bærene sprekker, omtrent 4 minutter. FORHÅNDSVIS: Kan lages opptil 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen over middels varme før servering.