Tre-fargede pocherte pærer
Oppdag hvordan du lager vakre og smakfulle tre-fargede poached pærer. En enkel og elegant dessert som imponerer gjestene dine.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 12 kopper vann
- 2. 3 kopper sukker
- 3. 2 kopper hvitvin
- 4. 1/2 vaniljestang, delt på langs
- 5. 1/4 kopp grenadin
- 6. 1/2 sitron, revet skall
- 7. 1/2 sitron, presset saft
- 8. 3 kopper fruktig rødvin
- 9. 1/2 appelsin, revet skall
- 10. 1/2 appelsin, presset saft
- 11. 6 modne Bartlett-pærer
Fremgangsmåte
- 11. Sett 3 kasseroller på komfyren. I én, bland 4 kopper vann, 1 kopp sukker, hvitvin og vaniljebønnen. I den neste, bland 5 kopper vann, 1 kopp sukker, grenadine, sitronskall og sitronsaft. I den siste, bland 3 kopper vann, 1 kopp sukker, rødvin, appelsinskall og appelsinsaft. Kok opp og la det småkoke over middels lav varme, rør av og til.
- 2I mellomtiden, skrell pærene og del dem i to fra topp til bunn. Bruk en melonskje til å skrape ut frølommen. Bruk en liten kniv til å skjære en grunt V nedover midten av pærenes skjulte side for å fjerne stilk, tråder og blomsterskaftet.
- 32. Klipp ut 3 sirkler av vokspapir som er like store som kasserollene. Plasser 4 pærehalvdel i hver kasserolle og legg en vokspapirsirkel oppå. La det småkoke forsiktig og la det småkoke uten å røre til pærene er møre, ca. 15 minutter. Når pærene lett kan stikkes gjennom med en gaffel, er de ferdige. Slå av varmen og la dem avkjøle i væsken.
- 4Server ved romtemperatur, eller sett dem i kjøleskapet i væsken over natten slik at pærene kan trekke til seg enda mer farge og smak. La dem komme til romtemperatur før servering.
- 5For å servere, arranger én pærehalvdel av hver farge i et stjerne- eller sprekke-mønster på en hvit tallerken. Drypp en skje grenadinesaus over pærene og server.