Hello Fresh Mobile Banner
Ananas kake opp-ned

Ananas kake opp-ned

Lær hvordan du lager en klassisk pineapple upside down cake med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp smør
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1 stor ananas, kjernet og skåret i 1/3-tommers skiver (ca. 10 skiver)
  • 1/4 kopp mørk rom
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 2 kopper mel
  • 3/4 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 3/4 teskje salt
  • 3/4 kopp usaltet smør, myknet
  • 1 1/3 kopper sukker
  • 3 egg, skilt
  • 1 1/2 teskje Tahiti-vaniljeekstrakt
  • 1/4 kopp fersk ananasjuice
  • 1/2 kopp kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. 1Bland smør og brunt sukker i en 30 cm støpejernspanne og varm til det bobler. Tilsett ananas og karamelliser til en dyp gyldenbrun farge, vend en gang. Ta av fra pannen og sett til side. Hell rom og fløte i en panne og kok opp på lav varme i 5 minutter, til det tykner, mens du rører konstant med en visp. Ta av varmen.
  2. 2Smør en rund kakeform på 25 cm og kle den med bakepapir. Fordel ananasskivene slik at bunnen dekkes. Hell den avkjølte sausen over ananasen og sett formen til side.
  3. 3Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt. Sett til side.
  4. 4I en stor bolle, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett eggeplommer, én om gangen, og pisk godt etter hver. Tilsett vanilje. Bland ananasjuice og kulturmelk. Vekselsvis tilsett de siktede tørre ingrediensene og juice/kulturmelk-blandingen i den kremete røren (begynn og avslutt med de tørre ingrediensene). Pisk eggehvitene til myke topper og vend dem forsiktig inn i røren. Stek ved 175 °C i ca. 1 time, eller til en kakepinne kommer ut ren. Vend kaken opp-ned på et serveringsfat.