Hello Fresh Mobile Banner
Syrlig tomattærte (pai)

Syrlig tomattærte (pai)

Lær hvordan du lager en smakfull tangy tomat tart (pai) med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerens måltider eller som forrett. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 (25 cm) ferdiglaget, sprø paibunn
  • 3 kvister fersk oregano, blader fjernet
  • 3 kvister fersk timian, blader fjernet
  • 1 ½ ss grovkornet Dijon-sennep
  • 1 ½ ts honning
  • 1 ts presset hvitløk
  • 6 ss olivenolje
  • 3 tomater, skåret i 0,6 cm skiver
  • 1 ss revet Parmesanost, eller etter smak
  • 1 kvist fersk oregano, blader fjernet
  • 1 kvist fersk timian, blader fjernet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23 cm rund paiform.
  2. 2Legg paibunnen i den forberedte paiformen. Visp blader fra 3 kvister oregano og 3 kvister timian sammen med Dijon-sennep, honning, hvitløk og olivenolje til en jevn, kremet pasta. Fordel blandingen jevnt over bunnen av paibunnen. Legg tomatskiver over, slik at bunnen dekkes helt. Strø revet Parmesan over paien; pynt med blader fra 1 kvist oregano og 1 kvist timian.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til skorpen er gyllen og fyllet er gjennomstekt, ca. 45 minutter. Server varm eller kald.