
Tortillas I
lær hvordan du lager deilige tortillas i hjemmet med vår enkle oppskrift. perfekt for lunch, middag eller som snacks. enkel og rask å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 6
frokost
Ingredienser
- 5 kopper hvetemel
- 2 spiseskjeer smørfett
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 1 1/2 kopper kokende vann
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen melet, bakepulveret og saltet i en stor bolle. Skjær inn smøret til det ligner gryn. Tilsett vann litt etter litt, og bland med hendene til du får en myk deig. Du trenger kanskje ikke alt vannet.
- 2Elt deigen i noen minutter på en melet overflate til den er glatt og elastisk. Smør toppen med litt olje, legg den tilbake i bollen og la den hvile, dekket, i 10 minutter.
- 3Del deigen i små baller på størrelse med golfballer, og kjevle ut til ønsket størrelse og tykkelse.
- 4Stek på toppen av komfyren over middels varme med en støpejernsgrill eller en tung stekepanne til toppen er lett boblende, og snu den deretter på motsatt side i ett eller to minutter.
- 5Hold dem varme og stable dem inni et rent kjøkkenhåndkle.