Portvins sjokoladekake
oppskrift på port wine sjokoladekake - en rik og smakfull dessert perfekt for spesielle anledninger. enkel å lage og deilig å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 10 (1 unse) kvadrater usøtet sjokolade
- 2. 3/4 kopp smør
- 3. 5 eggeplommer
- 4. 3/4 kopp hvitt sukker
- 5. 3/4 kopp portvin
- 6. 1/2 kopp hvetemel
- 7. 5 eggehviter
- 8. 1/2 teskje krem av tartar
- 9. 3 spiseskjeer hvitt sukker
- 10. 1 kopp hakkede valnøtter
- 11. 1 kopp semisøt sjokoladechips
- 12. 1/2 kopp smør
- 13. 1/2 spiseskje mais sirup
- 14. 1/2 kopp portvin
- 15. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. I bunnen av et dobbelkoker, smelt usøtet sjokolade og 3/4 kopp smør, rør av og til, til det er glatt. Sett til side for å avkjøle til romtemperatur. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 25 cm rund kakeform (Bundt eller tubeform).
- 22. I en stor bolle, pisk eggeplommer og 3/4 kopp sukker sammen med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Rør gradvis inn 3/4 kopp portvin og melk. Vend inn den avkjølte sjokolademassen.
- 33. I en ren bolle, pisk eggehviter med kremostartar til det er skummende. Gradvis tilsett 3 ss sukker, og fortsett å piske til stive topper dannes. Vend inn en tredjedel av eggehvitene i røren, og vend deretter raskt inn resten av eggehvitene til ingen striper er igjen. Vend raskt inn valnøtter. Hell røren i den forberedte formen.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen i ca. 45 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter. Vend den ut på serveringsfat. La den avkjøle helt.
- 55. For å lage glasuren: I bunnen av et dobbelkoker, over lett småkokende vann, bland sjokoladeknapper, 1/2 kopp smør og mais sirup. Rør ofte til sjokoladen er smeltet. Rør inn den resterende 1/2 kopp portvin og vanilje til blandingen er glatt. Sett til side for å avkjøle i ca. 30 minutter. Hell glasuren over den avkjølte kaken.