Dobbel sjokolade-biscotti

Dobbel sjokolade-biscotti

Lær hvordan du lager deilige double chocolate biscotti med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffe eller te, og enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1/2 teskje salt
  • 3. 1/2 kopp usøtet kakaopulver
  • 4. 2 teskjeer bakepulver
  • 5. 1/2 teskje malt kanel
  • 6. 1 teskje instant kaffepulver
  • 7. 1/2 kopp smør, myknet
  • 8. 3/4 kopp hvitt sukker
  • 9. 2 egg
  • 10. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 11. 1/2 kopp mini sjokoladeknapper (semi-søt)
  • 12. 1/2 kopp hakkede valnøtter
  • 13. 1 eggeplomme
  • 14. 1 spiseskje vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en bakeplate lett eller dekk den med bakepapir.
  2. 22. Bland mel, salt, kakaopulver, bakepulver, kanel og kaffegranuler i en bolle. Sett til side. Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser i en stor bolle til det er glatt. Tilsett eggene ett om gangen, og la hvert egg blande seg inn i smørblandingen før du tilsetter det neste. Pisk inn vaniljen sammen med det siste egget. Bland inn melet litt etter litt, til det akkurat er blandet inn. Vend inn sjokoladebiter og valnøtter, og rør forsiktig til alt er jevnt fordelt. Del deigen i to like deler og form hver del til flate rektangler på ca. 20 x 5 cm, ca. 2,5 cm tykke. Legg dem på bakeplaten med 7-10 cm mellomrom. Pisk eggeplomme med litt vann i en liten bolle. Pensle over toppen av hver avstikkeren.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til begge brødene er faste, ca. 20-25 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle i 10-12 minutter. Skru ned ovnstemperaturen til 150 grader C (300 grader F). Skjær hver avstikker diagonalt i skiver på ca. 2 cm tykkelse. Legg skivene med snittflaten opp på bakeplaten. Sett inn i ovnen igjen og stek til biscottiene er tørre, ca. 10-15 minutter på hver side. La dem avkjøle i pannen i 10 minutter før de flyttes over til en rist for å avkjøle helt. Oppbevar i en lufttett beholder.