Hello Fresh Mobile Banner
Tiramisu-kakeboller

Tiramisu-kakeboller

Lær hvordan du lager deilige tiramisu kake baller - en enkel og smakfull dessert. Perfekt til fest eller helgekosen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 15
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (16 unse) pakke poundkakeblanding
  • 2. 3/4 kopp vann
  • 3. 2 egg
  • 4. 1 spiseskje finmalt espresso
  • 5. 8 teskjeer kaffelikør (som Kahlua®)
  • 6. 3 spiseskjeer lettbrunt sukker
  • 7. 1 kopp mascarponeost
  • 8. 3 spiseskjeer melis
  • 9. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en avlang brødform på 23x13 cm godt.
  2. 22. Pisk kakeblandingen, vannet og eggene i en bolle på lav hastighet i 30 sekunder, deretter på middels hastighet i 3 minutter. Hell røren i den forberedte formen.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter før den tas ut og avkjøles helt på en avkjølingsrist.
  4. 44. Rør sammen espresso, kaffelikør og brunt sukker i en liten bolle. Rør sammen mascarpone, melis og vanilje i en annen bolle til det er glatt; vend inn espresso-blandingen.
  5. 55. Smuldre pound cakeen i små biter i en stor bolle. Rør inn mascarpone-blandingen i kakebiter til det ikke er noen klumper igjen; bruk gjerne hendene.
  6. 66. Form små kuler av blandingen med en melonballer eller skje. Rull dem til kuler og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.