
Tiramisu-kakeboller
Lær hvordan du lager deilige tiramisu kake baller - en enkel og smakfull dessert. Perfekt til fest eller helgekosen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 15
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 1 (16 unse) pakke poundkakeblanding
- 2. 3/4 kopp vann
- 3. 2 egg
- 4. 1 spiseskje finmalt espresso
- 5. 8 teskjeer kaffelikør (som Kahlua®)
- 6. 3 spiseskjeer lettbrunt sukker
- 7. 1 kopp mascarponeost
- 8. 3 spiseskjeer melis
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en avlang brødform på 23x13 cm godt.
- 22. Pisk kakeblandingen, vannet og eggene i en bolle på lav hastighet i 30 sekunder, deretter på middels hastighet i 3 minutter. Hell røren i den forberedte formen.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter før den tas ut og avkjøles helt på en avkjølingsrist.
- 44. Rør sammen espresso, kaffelikør og brunt sukker i en liten bolle. Rør sammen mascarpone, melis og vanilje i en annen bolle til det er glatt; vend inn espresso-blandingen.
- 55. Smuldre pound cakeen i små biter i en stor bolle. Rør inn mascarpone-blandingen i kakebiter til det ikke er noen klumper igjen; bruk gjerne hendene.
- 66. Form små kuler av blandingen med en melonballer eller skje. Rull dem til kuler og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.