Glutenfri eplemos-kake med smuldredeig
oppskrift på glutenfri eplesaus crumbcake perfekt for en sunn og smakfull dessert. enkel å lage, uten gluten, og ideell for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Koking spray
- 2. Crumb Topping:
- 3. 1 kopp glutenfri havregryn
- 4. 1/2 kopp ghee
- 5. 1 kopp hakkede valnøtter
- 6. 2/3 kopp kokosukker
- 7. 1 spiseskje kokosmel
- 8. 2 teskjeer kanel, eller mer etter smak
- 9. 1 klype havsalt, eller mer etter smak
- 10. Kake:
- 11. 3 kopper glutenfritt allsidig bake-mel
- 12. 1 kopp mandelmel
- 13. 1 kopp kokosukker
- 14. 2 spiseskjeer linfrømel
- 15. 2 spiseskjeer kanel
- 16. 2 teskjeer bakepulver
- 17. 1 teskje natron
- 18. 1 teskje xanthan gum
- 19. 1 teskje ingefær, malt
- 20. 1 teskje gresskarpietspice
- 21. 1 teskje havsalt
- 22. 1/2 teskje malt nellik
- 23. 3 kopper usøtet eplesaus
- 24. 1/2 kopp olivenolje
- 25. 4 egg, eller mer etter behov
- 26. 1/4 kopp rå honning
- 27. 1 spiseskje bourbon-vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Spray en 25x38 cm (10x15 tommer) bakeform med matlagingsspray.
- 22. Ha havregryn i en food processor; puls til det er finmalt. Ha ghee i en mikrobølgesikker bolle; varm i mikrobølgeovnen til det er smeltet, ca. 15–30 sekunder. Tilsett finhakkede havregryn, valnøtter, 2/3 kopp kokosukker, 1 spiseskje kokosmel, 2 teskjeer kanel og en klype salt i det smeltede ghee; vend sammen til det dannes en grov smuldredeig.
- 33. Bland glutenfritt allsidig mel, mandelmel, 1 kopp kokosukker, linfrømel, 2 spiseskjeer kanel, bakepulver, natron, xanthan gum, ingefær, gresskarpietspice, 1 teskje havsalt og nellik i en stor bolle.
- 44. Visp sammen eplesaus, olivenolje, egg, honning og vaniljeekstrakt i en separat bolle. Tilsett i melblandingen; bland godt til en tykk røre dannes. Hell røren i den forberedte bakeformen. Fordel jevnt med smuldredeigen, og trykk forsiktig ned i røren.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen til en kniv satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45 minutter. Avkjøl i formen i 10 minutter før du flytter kaken over på en avkjølingsrist.