
Svart kirsebærkompott
oppskrift på black cherry compote som er perfekt som tilbehør til is, pannekaker eller yoghurt. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper vann
- 2. 1 kopp tørkede sure kirsebær
- 3. 1/2 vaniljestang, delt på langs
- 4. 2 pund frosne, usøtede, steinfrie mørke søte kirsebær, tint, saften reservert
- 5. 2/3 kopp honning
- 6. 1 kanelstang
- 7. 3 hele nellikspiker
- 8. 1 teskje revet sitronskall
Fremgangsmåte
- 11. Kombiner 2 kopper vann og tørkede kirsebær i en stor kjele. Kok opp. Reduser varmen og la det småkoke til vannet er redusert til 1/4 kopp, omtrent 15 minutter. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett stangen. Rør inn mørke kirsebær med saft og de resterende ingrediensene. La det småkoke til kirsebærene er møre og saften har tyknet, omtrent 50 minutter. Avkjøl. (Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Server ved romtemperatur.)