Pesach eplebiter

Pesach eplebiter

oppskrift på passover eplekaker i form av squares, perfekte til passover-feiringen. enkelt å lage og smakfullt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp matzamelet
  • 2. 1 kopp kanel-sukker
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 3 egg, skillt eggeplommer og eggehviter, hvitene pisket stive
  • 5. 1/2 kopp peanøttolje
  • 6. 1 sitron, revet skall og saften
  • 7. 2 epler, skrellet, kjernet og skåret i skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en 20 cm (8-tommers) kvadratisk form.
  2. 22. Bland matzamel, kanel, sukker og salt i en stor bolle. Pisk inn eggeplommer, peanøttolje, sitronsaft og sitronskall. Vend inn eggehvitene. Hell halvparten av røren i den forberedte formen. Dekk røren med epleskiver, og hell deretter resten av røren over.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne kommer ut ren når den stikkes inn i midten, ca. 45 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter før den tas ut og avkjøles helt på en avkjølingsrist.