
Pesach eplebiter
oppskrift på passover eplekaker i form av squares, perfekte til passover-feiringen. enkelt å lage og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp matzamelet
- 2. 1 kopp kanel-sukker
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 3 egg, skillt eggeplommer og eggehviter, hvitene pisket stive
- 5. 1/2 kopp peanøttolje
- 6. 1 sitron, revet skall og saften
- 7. 2 epler, skrellet, kjernet og skåret i skiver
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en 20 cm (8-tommers) kvadratisk form.
- 22. Bland matzamel, kanel, sukker og salt i en stor bolle. Pisk inn eggeplommer, peanøttolje, sitronsaft og sitronskall. Vend inn eggehvitene. Hell halvparten av røren i den forberedte formen. Dekk røren med epleskiver, og hell deretter resten av røren over.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne kommer ut ren når den stikkes inn i midten, ca. 45 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter før den tas ut og avkjøles helt på en avkjølingsrist.