
Hjemmelagde hamburgerbrød
lag deilige og saftige hamburgerbrød hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for burgerkvelden! les mer for trinn-for-trinn veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke (0,25 unser) tørrgjær (for eksempel Fleischmann's ActiveDry Yeast®)
- 2. 1 pund hvetemel, eller etter behov – delt opp i deler
- 3. 1 kopp varmt vann (41 grader C / 105 grader F)
- 4. 1 stort egg
- 5. 3 spiseskjeer smør, smeltet
- 6. 3 spiseskjeer hvitt sukker
- 7. 1 1/4 teskje salt
- 8. 1 teskje olivenolje
- 9. 1 egg, pisket
- 10. 1 spiseskje melk
- 11. 1 teskje sesamfrø, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 11. Dekk et stekebrett med en silikonmatte eller bakepapir.
- 22. Hell gjær i en stor bolle til en kjøkkenmaskin; visp inn 1/2 kopp mel og varmt vann til det er jevnt. La stå til gjæren er skummende, ca. 10 til 15 minutter.
- 33. Visp inn 1 egg, smeltet smør, sukker og salt grundig i gjærblandingen. Tilsett resten av melet (omtrent 3 kopper).
- 44. Sett på en eltekrok på kjøkkenmaskinen og elt deigen på lav hastighet til den er myk og klissete, 5 til 6 minutter. Skrap ned sidene om nødvendig. Stikk og trykk på deigen med en silikonspatel; hvis store mengder deig setter seg fast på spatelen, tilsett litt mer mel.
- 55. Overfør deigen til en melet arbeidsflate; deigen vil være klissete og elastisk, men ikke sette seg fast på fingrene. Form deigen lett til en jevn, rund form, og legg forsiktig løse ender under.
- 66. Tørk ut kjøkkenmaskinbollen, drypp olivenolje i bollen, og vend deigen flere ganger i bollen for å dekke overflaten lett med olje. Dekk bollen med aluminiumsfolie. La deigen heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 2 timer.
- 77. Overfør deigen til en melet arbeidsflate og trykk ut eventuelle luftbobler. Form deigen til en lett rund, litt avlang rektangel på ca. 12,5 x 25 cm og ca. 1,5 cm tykk. Dryss lett med mel om nødvendig. Del deigen i 8 like deler. Form hver del til en rund bolle, og legg forsiktig endene under som før.
- 88. Bruk hendene til forsiktig å trykke og strekke deigballene til flate sirkler på ca. 1,5 cm tykkelse. Plasser bollene med ca. 1,5 cm mellomrom på det forberedte stekebrettet. Dryss veldig lett med mel. Dekk bollene