Hjemmelagde hamburgerbrød

Hjemmelagde hamburgerbrød

lag deilige og saftige hamburgerbrød hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for burgerkvelden! les mer for trinn-for-trinn veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke (0,25 unser) tørrgjær (for eksempel Fleischmann's ActiveDry Yeast®)
  • 2. 1 pund hvetemel, eller etter behov – delt opp i deler
  • 3. 1 kopp varmt vann (41 grader C / 105 grader F)
  • 4. 1 stort egg
  • 5. 3 spiseskjeer smør, smeltet
  • 6. 3 spiseskjeer hvitt sukker
  • 7. 1 1/4 teskje salt
  • 8. 1 teskje olivenolje
  • 9. 1 egg, pisket
  • 10. 1 spiseskje melk
  • 11. 1 teskje sesamfrø, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk et stekebrett med en silikonmatte eller bakepapir.
  2. 22. Hell gjær i en stor bolle til en kjøkkenmaskin; visp inn 1/2 kopp mel og varmt vann til det er jevnt. La stå til gjæren er skummende, ca. 10 til 15 minutter.
  3. 33. Visp inn 1 egg, smeltet smør, sukker og salt grundig i gjærblandingen. Tilsett resten av melet (omtrent 3 kopper).
  4. 44. Sett på en eltekrok på kjøkkenmaskinen og elt deigen på lav hastighet til den er myk og klissete, 5 til 6 minutter. Skrap ned sidene om nødvendig. Stikk og trykk på deigen med en silikonspatel; hvis store mengder deig setter seg fast på spatelen, tilsett litt mer mel.
  5. 55. Overfør deigen til en melet arbeidsflate; deigen vil være klissete og elastisk, men ikke sette seg fast på fingrene. Form deigen lett til en jevn, rund form, og legg forsiktig løse ender under.
  6. 66. Tørk ut kjøkkenmaskinbollen, drypp olivenolje i bollen, og vend deigen flere ganger i bollen for å dekke overflaten lett med olje. Dekk bollen med aluminiumsfolie. La deigen heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 2 timer.
  7. 77. Overfør deigen til en melet arbeidsflate og trykk ut eventuelle luftbobler. Form deigen til en lett rund, litt avlang rektangel på ca. 12,5 x 25 cm og ca. 1,5 cm tykk. Dryss lett med mel om nødvendig. Del deigen i 8 like deler. Form hver del til en rund bolle, og legg forsiktig endene under som før.
  8. 88. Bruk hendene til forsiktig å trykke og strekke deigballene til flate sirkler på ca. 1,5 cm tykkelse. Plasser bollene med ca. 1,5 cm mellomrom på det forberedte stekebrettet. Dryss veldig lett med mel. Dekk bollene