Risballer à la Tim
Lær hvordan du lager deilige rice balls a la tim med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp ukokt hvit ris
- 2 kopper vann
- 2 teskjeer olivenolje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 pund magert kjøttdeig av storfe
- salt og pepper etter smak
- 1/2 kopp tomatbasert pastasaus
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- 1/2 kopp revet mozzarellaost
- 2 egg, pisket
- 1 kopp tørr brødsmuler
- 1 1/2 kopper tomatbasert pastasaus
Fremgangsmåte
- 1Kok opp risen og vann i en kjele på høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, ca. 20 til 25 minutter.
- 2Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels varme, og stek og rør hvitløken til den er duftende og myk, ca. 3 minutter. Rør inn kjøttdeigen. Stek og rør i kjøttet, og del det opp i smuler etter hvert som det kokes, til det er brunt og ikke rosa innvendig, ca. 10 minutter. Hell av overflødig fett.
- 3Legg den varme kokte risen, kjøttdeigen, salt og pepper, og ½ kopp pastasaus i en bolle, og bland godt sammen. Rør inn parmesan- og mozzarellaost til mozzarellien smelter. Ta opp en håndfull av blandingen, og form forsiktig til 2 ½ tommers baller. Legg ballene på et bakepapirkledd stekebrett, og sett i kjøleskapet til de er kalde og faste, ca. 20 minutter.
- 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 5Ta risballene ut av kjøleskapet, og vend hver enkelt i sammenvispet egg og deretter brødsmuler for å dekke dem godt. Sett dem tilbake på stekebrettet, og stek til utsiden av risballene er sprø, ca. 25 minutter. Varm opp 1 ½ kopp pastasaus i en kjele på middels varme, og dekk risballene med den varme sausen før servering.