Hello Fresh Mobile Banner
Risballer à la Tim

Risballer à la Tim

Lær hvordan du lager deilige rice balls a la tim med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller snacks for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp ukokt hvit ris
  • 2 kopper vann
  • 2 teskjeer olivenolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 pund magert kjøttdeig av storfe
  • salt og pepper etter smak
  • 1/2 kopp tomatbasert pastasaus
  • 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 1/2 kopp revet mozzarellaost
  • 2 egg, pisket
  • 1 kopp tørr brødsmuler
  • 1 1/2 kopper tomatbasert pastasaus

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp risen og vann i en kjele på høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, ca. 20 til 25 minutter.
  2. 2Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels varme, og stek og rør hvitløken til den er duftende og myk, ca. 3 minutter. Rør inn kjøttdeigen. Stek og rør i kjøttet, og del det opp i smuler etter hvert som det kokes, til det er brunt og ikke rosa innvendig, ca. 10 minutter. Hell av overflødig fett.
  3. 3Legg den varme kokte risen, kjøttdeigen, salt og pepper, og ½ kopp pastasaus i en bolle, og bland godt sammen. Rør inn parmesan- og mozzarellaost til mozzarellien smelter. Ta opp en håndfull av blandingen, og form forsiktig til 2 ½ tommers baller. Legg ballene på et bakepapirkledd stekebrett, og sett i kjøleskapet til de er kalde og faste, ca. 20 minutter.
  4. 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  5. 5Ta risballene ut av kjøleskapet, og vend hver enkelt i sammenvispet egg og deretter brødsmuler for å dekke dem godt. Sett dem tilbake på stekebrettet, og stek til utsiden av risballene er sprø, ca. 25 minutter. Varm opp 1 ½ kopp pastasaus i en kjele på middels varme, og dekk risballene med den varme sausen før servering.