
Maple Walnut Crumb Cake
oppskrift på maple walnut crumb cake med sprø topping og saftig kakebunn. perfekt til kaffen eller som dessert. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 5 kopper hvetemel
- 3 kopper hvitt sukker
- 1/2 teskje salt
- 3 1/2 teskjeer bakepulver
- 3 egg
- 1 1/4 kopper vegetabilsk olje
- 1 1/8 kopper melk
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje lønnesmakstilsetning
- 1/2 kopp smør, myknet
- 1 spiseskje malt kanel
- 1/4 kopp malt valnøtt
- 1 kopp hakkede valnøtter
- melis til å drysse over
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en 23x33 cm bakeform.
- 2I en middels stor bolle, rør sammen mel, sukker, salt og bakepulver. Skill blandingen i to boller – én med omtrent 5 kopper, og den andre med omtrent 3 kopper. I den bollen med den mindre mengden, rør inn egg, olje, melk, vaniljeekstrakt og lønnesirup. Hell denne blandingen i den forberedte bakeformen.
- 3Til den resterende bollen, rør inn smør, kanel og valnøtter til det blir smuldrete og godt blandet. Strø dette over toppen av røren i formen.
- 4Stek i 35 til 40 minutter i den forvarmede ovnen, eller til en kniv satt inn i midten av kaken kommer ut ren. Dryss over melis før servering.