
Braga-ris (portugisisk ris)
oppskrift på arroz de braga, en tradisjonell portugisisk risrett. enkel å lage og perfekt som hovedrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olje
- 1 løk, hakket
- 225 gram kyllinglår, skåret i biter
- 225 gram kyllinglår, uten ben, skåret i biter
- 200 gram kokt skinke, i terninger
- 2 røkte svinepølser, skåret i skiver
- 2 svinepølser, uten skinn, skåret i skiver
- 3 kopper ris, skyllet og avrent
- 4 tomater, hakket
- 1 rød paprika, skivet
- 2 vårløk, hakket
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje hakket frisk persille
- 6 kopper vann
- 2 terninger kyllingbuljong
- 3 blader kål, skåret i strimler
- 1 spiseskje olivenolje, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor kjele på middels varme. Tilsett løk, kyllinglår og -klubber; kok og rør til det begynner å bli brunt, ca. 10 minutter. Tilsett skinke, røkte pølser og ferske pølser. Kok og rør til det blir gyllent, ca. 10 minutter.
- 2Rør inn ris, tomater, rød paprika, vårløk, salt og persille i kjelen. Hell i vann og tilsett kyllingbuljongterninger. Senk varmen og la det småkoke, delvis dekket, til smakene er blandet, ca. 15 minutter. Rør inn strimlet kål. Fortsett å koke til risen er mør og vannet er absorbert, ca. 15 minutter til.
- 3Drypp olivenolje over risen før servering.