Braga-ris (portugisisk ris)

Braga-ris (portugisisk ris)

oppskrift på arroz de braga, en tradisjonell portugisisk risrett. enkel å lage og perfekt som hovedrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 løk, hakket
  • 225 gram kyllinglår, skåret i biter
  • 225 gram kyllinglår, uten ben, skåret i biter
  • 200 gram kokt skinke, i terninger
  • 2 røkte svinepølser, skåret i skiver
  • 2 svinepølser, uten skinn, skåret i skiver
  • 3 kopper ris, skyllet og avrent
  • 4 tomater, hakket
  • 1 rød paprika, skivet
  • 2 vårløk, hakket
  • 2 teskjeer salt
  • 1 teskje hakket frisk persille
  • 6 kopper vann
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • 3 blader kål, skåret i strimler
  • 1 spiseskje olivenolje, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor kjele på middels varme. Tilsett løk, kyllinglår og -klubber; kok og rør til det begynner å bli brunt, ca. 10 minutter. Tilsett skinke, røkte pølser og ferske pølser. Kok og rør til det blir gyllent, ca. 10 minutter.
  2. 2Rør inn ris, tomater, rød paprika, vårløk, salt og persille i kjelen. Hell i vann og tilsett kyllingbuljongterninger. Senk varmen og la det småkoke, delvis dekket, til smakene er blandet, ca. 15 minutter. Rør inn strimlet kål. Fortsett å koke til risen er mør og vannet er absorbert, ca. 15 minutter til.
  3. 3Drypp olivenolje over risen før servering.