
Frøsprøyer
Lær hvordan du lager deilige seeded crisps hjemme. En enkel oppskrift på sprø snacks med frø som passer perfekt til helgen eller som kveldskos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp hvite sesamfrø
- 2. 1/4 kopp svarte sesamfrø
- 3. 2 spiseskjeer valmuefrø
- 4. 2 spiseskjeer sennepsfrø
- 5. 1 spiseskje grovt salt
- 6. 3/4 teskje cayennepepper
- 7. 6 spiseskjeer vann
- 8. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 9. 1 liter vegetabilsk olje til dypsteking
- 10. 40 wonton-omslag
Fremgangsmåte
- 11. I en liten, lav skål rører du sammen frø, salt og cayenne. I en liten skål blander du vann og maisstivelse til det er godt blandet. I en 3-liters tykk gryte varmer du opp olje over moderat varme til en dypfetttermometer viser 180°C (360°F). Arbeid raskt (ikke la oljen bli for varm), børst den ene siden av hver av de to won ton-innpakningene med maisstivelsesblandingen og trykk forsiktig de dekkede sidene inn i frøblandingen. Rist av overflødige frø fra innpakningene og fritér dem, snu dem en gang, til de er gylne, totalt 8 til 10 sekunder. (Noen frø vil falle av under stekingen.) Med tang overfører du sprøhetene til brunt papir eller papirhåndklær for å renne av. Lag flere sprøheter, to om gangen, på samme måte. (Sprøhetene kan lages tre dager i forveien og oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur. Før servering, varm sprøhetene i en ovn på 110°C (225°F) i 10 til 15 minutter.)
- 22. I en liten, lav skål blander du sammen frø, salt og cayenne. I en liten skål blander du vann og maisstivelse til det er godt blandet.
- 33. I en 3-liters tykk gryte varmer du opp olje over moderat varme til en dypfetttermometer viser 180°C (360°F). Arbeid raskt (ikke la oljen bli for varm), børst den ene siden av hver av de to won ton-innpakningene med maisstivelsesblandingen og trykk forsiktig de dekkede sidene inn i frøblandingen. Rist av overflødige frø fra innpakningene og fritér dem, snu dem en gang, til de er gylne, totalt 8 til 10 sekunder. (Noen frø vil falle av under stekingen.) Med tang overfører du sprøhetene til brunt papir eller papirhåndklær for å renne av. Lag flere sprøheter, to om gangen, på samme måte. (Sprøhetene kan lages tre dager i forveien og oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur. Før servering, varm sprøhetene i en ovn på 110°C (225°F) i 10 til 15 minutter.)