Hvitløk-urtes flatbrød

Hvitløk-urtes flatbrød

Lær hvordan du lager smakfull og enkel hvitløk-urte flatbread hjemme. Perfekt som tilbehør eller snack, med friske urter og hvitløk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper hvetemel
  • 1/2 kopp maismel
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje hvitt sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp kaldt smør
  • 1 1/2 spiseskjeer ferske timianblader
  • 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
  • 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 1/2 kopp vann
  • 2 spiseskjeer hvit eddik
  • 1/4 kopp revet Parmesanost, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Bland mel, maismel, natron, sukker og salt i en stor bolle. Kutt inn smør med en gaffel eller paidegblender til blandingen ser smuldrete ut. Rør inn timian, rosmarin og hvitløkspulver. Strø over vann og eddik; vend sammen med en gaffel til en deigball dannes.
  2. 2Pakk deigen godt inn i plastfolie. Frys til den er fast, ca. 20 minutter.
  3. 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør to bakeplater.
  4. 4Dekk et stort skjærebrett med aluminiumsfolie. Vend deigen ut på aluminiumsfolien, dekk med plastfolie, og kjevle ut til en tynn rektangel. Kutt i mindre rektangler; legg dem på bakeplatene. Strø over parmesanost.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne og sprø, ca. 20 minutter.