
Hvitløk-urtes flatbrød
Lær hvordan du lager smakfull og enkel hvitløk-urte flatbread hjemme. Perfekt som tilbehør eller snack, med friske urter og hvitløk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 3/4 kopper hvetemel
- 1/2 kopp maismel
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje hvitt sukker
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp kaldt smør
- 1 1/2 spiseskjeer ferske timianblader
- 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
- 1/2 teskje hvitløkspulver
- 1/2 kopp vann
- 2 spiseskjeer hvit eddik
- 1/4 kopp revet Parmesanost, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bland mel, maismel, natron, sukker og salt i en stor bolle. Kutt inn smør med en gaffel eller paidegblender til blandingen ser smuldrete ut. Rør inn timian, rosmarin og hvitløkspulver. Strø over vann og eddik; vend sammen med en gaffel til en deigball dannes.
- 2Pakk deigen godt inn i plastfolie. Frys til den er fast, ca. 20 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør to bakeplater.
- 4Dekk et stort skjærebrett med aluminiumsfolie. Vend deigen ut på aluminiumsfolien, dekk med plastfolie, og kjevle ut til en tynn rektangel. Kutt i mindre rektangler; legg dem på bakeplatene. Strø over parmesanost.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne og sprø, ca. 20 minutter.