
Bestemors julekjøleskakkekjeks
Oppdag den nostalgiske oppskriften på grandma's christmas icebox cookies. Perfekt til julens koselige stunder. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper brunt sukker
- 2. 1 kopp smør, myknet
- 3. 1/2 kopp hvitt sukker
- 4. 2 egg, pisket
- 5. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 6. 4 kopper hvetemel
- 7. 1 spiseskje bakepulver
- 8. 1/4 teskje salt
- 9. 1 kopp hakkede pekannøtter
- 10. 1/2 kopp kandiserte røde eller grønne kirsebær
Fremgangsmåte
- 11. Pisk brunt sukker, smør og hvitt sukker med en elektrisk mikser i en stor bolle til det er glatt. Pisk inn det første egget i smøret til det er helt blandet, deretter pisk inn vaniljeekstrakt sammen med det siste egget.
- 22. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle; rør det inn i den kremede smørblandingen til deigen akkurat er blandet. Vend inn pekannøtter og kandiserte kirsebær i deigen. Form deigen til 3,8 cm lange ruller på et stykke bakepapir. Lukk bakepapiret på endene med tape; sett i kjøleskapet til de er kalde og faste, minst 1 time.
- 33. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 44. Skjær kjeksene i ca. 0,6 cm tykkelse og legg dem på et stekebrett.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen til kantene er lett brune, ca. 10 minutter.