
Byggryns- og havrepannekaker
oppskrift på deilige og sunne havregrynspannekaker laget med bygg, havre og enkle ingredienser. perfekt for frokost eller brunch.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kopp havremel
- 1 kopp byggmel
- 1/4 kopp hvetekim
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 1 spiseskje bakepulver
- 1 teskje salt
- 1 1/2 kopper skummet melk, eller etter behov
- 2 egg, lett pisket
- 1/2 banan, most
- 2 spiseskjeer honning
- 1 spiseskje olje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Bland havremel, byggmel, hvetekim, brunt sukker, bakepulver og salt i en bolle; lag en fordypning i midten. Rør melk, egg, banan, honning, olje og vaniljeekstrakt sammen i en separat bolle. Hell melkeblandingen i fordypningen i melet og rør forsiktig til røren er fuktig og litt klumpete. Tilsett mer melk for å tynne ut røren, om ønskelig.
- 2Varm opp en takke eller stekepanne på middels lav varme. Slipp en liten dråpe vann på overflaten. Hvis vannet bouncer, er takken klar. Smør takken lett med olje ved å tørke rundt bunnen med et papirhåndkle dyppet i olje.
- 3Legg store skjeer med røre på takken, og form 10–15 cm store sirkler. Stek til det dannes bobler og kantene er tørre, ca. 3–4 minutter. Snu og stek til de er gyldne på den andre siden, ca. 2–3 minutter. Gjenta med resten av røren.



