Orzo- og blekksprutgryte

Orzo- og blekksprutgryte

oppskrift på orzo og blekksprut skillet - en smakfull og enkel rett for smakfulle middager. perfekt for deg som liker sjømat og italiensk inspirert mat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten blekksprut, romtemperert
  • 2. vann til å dekke
  • 3. 1/4 kopp rødvinseddik
  • 4. 2 kopper fullkornorzo-pasta
  • 5. 1 (410 grams) boks kyllingbuljong
  • 6. 1 teskje kokkeolje, eller etter behov
  • 7. 1 kopp hakket gul paprika
  • 8. 1 kopp hakkede babybella-sopp
  • 9. 7 kalamataoliver, uten stein og hakket
  • 10. nykvernet svart pepper etter smak
  • 11. 1 kopp fersk spinat, revet i biter
  • 12. 1 sitron, saftet, eller etter smak
  • 13. 2 spiseskjeer fetaost, smuldret, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg blekkspruten i en kjele og tilsett nok vann til å dekke den; tilsett rødvinseddik. Kok opp væsken, dekk til kjelen, skru ned varmen til middels, og la det småkoke til en tannpirker glir lett gjennom den tykkeste delen av blekkspruten, ca. 30 minutter. Ta blekkspruten opp av kjelen og hakk den i bitestørrelser. Kast væske-eddikblandingen.
  2. 22. Bland orzo og kyllingbuljong i en liten kjele over middels varme; la orzoen absorbere kyllingbuljongen, og tilsett mer vann, ca. 1 ss av gangen, hvis orzoen blir for tørr. Kok til orzoen er mør, men fortsatt har litt motstand, ca. 5–8 minutter; sil av vannet.
  3. 33. Varm opp olje i en stekepanne over middels høy varme; stek gul paprika, sopp og oliven til de er møre, 5–10 minutter. Krydre paprika- og olivenblandingen med pepper.
  4. 44. Bland orzo, spinat og blekksprut inn i paprika- og olivenblandingen til spinaten begynner å visne av varmen fra orzoen. Tilsett sitronsaft i orzo-blandingen; topp med fetaost.