Brokkoli stekt med nudler

Brokkoli stekt med nudler

Lær hvordan du lager en smakfull broccoli stir fry med nudler. En rask og sunn rett perfekt for travle hverdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kvart vann
  • 2. 1/4 pund risnudler
  • 3. 2 spiseskjeer ketchup
  • 4. 2 spiseskjeer østerssaus
  • 5. 1/4 kopp limesaft
  • 6. 1 teskje tørkede rød pepperflak
  • 7. 1 spiseskje sukker
  • 8. 1/2 kopp kyllingbuljong
  • 9. 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 10. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. Små buketter av brokkoli, hakket
  • 12. 1/2 kopp korianderblader
  • 13. 1/2 kopp ristede peanøtter, hakket
  • 14. 1 lime, delt i båter

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp vann. Legg risnudlene i en stor bolle, hell kokende vann over dem og la dem mykne, ca. 15 minutter. Når de er myke, sil av vannet og kutt nudlene med kjøkkensaks i 5 cm lange stykker, og sett til side.
  2. 22. I en bolle blander du ketchup, østerssaus, limesaft, rød pepperflak, sukker og kyllingbuljong.
  3. 33. Varm opp olje i en stor stekepanne eller wok over høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 10 sekunder. Ha i brokkoli og stek under omrøring til den blir lys grønn, ca. 1 minutt. Tilsett ketchupblandingen og la det småkoke. Ha i de kuttede, gjennombløtte risnudlene og rør godt sammen. Dekk til og la det småkoke til brokkolien er så vidt mør, 2–3 minutter.
  4. 44. Smak til med salt og server umiddelbart, pyntet med koriander og peanøtter; server med limebåter.