Sitron- og mandelkjekssmåkaker med sprø tekstur
oppskrift på sitron mandel kjeks brittle som er lett å lage, perfekt for søtsaker og snacks. oppdag en smakfull dessert som passer alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp skivede mandler
- 3/4 kopp smør
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje sitronekstrakt
- 1/8 teskje salt
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer finrevet sitronskall
- 1 spiseskje siktet melis, eller etter behov (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Fordel mandlene på et bakepapirkledd stekebrett. Kled en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform med bakepapir.
- 2Stek mandlene i den forvarmede ovnen til de er ristet og dufter godt, ca. 7 til 8 minutter. Hakk mandlene.
- 3Pisk smør i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet i 30 sekunder. Tilsett hvitt sukker, vaniljeekstrakt, sitronekstrakt og salt; pisk til godt blandet, og skrap innsidene av bollen av og til. Rør inn mel, sitronzest og 1/2 kopp mandler i den kremete smørblandingen til deigen er jevn.
- 4Trykk deigen jevnt ut i den forberedte bakeformen. Strø resten av mandlene over deigen, og trykk lett ned.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til toppen er gyllen, ca. 20 minutter. La brittle avkjøle i formen på en avkjølingsrist. Strø over melis, og bryt i biter.