Sitron- og mandelkjekssmåkaker med sprø tekstur

Sitron- og mandelkjekssmåkaker med sprø tekstur

oppskrift på sitron mandel kjeks brittle som er lett å lage, perfekt for søtsaker og snacks. oppdag en smakfull dessert som passer alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp skivede mandler
  • 3/4 kopp smør
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje sitronekstrakt
  • 1/8 teskje salt
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer finrevet sitronskall
  • 1 spiseskje siktet melis, eller etter behov (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Fordel mandlene på et bakepapirkledd stekebrett. Kled en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform med bakepapir.
  2. 2Stek mandlene i den forvarmede ovnen til de er ristet og dufter godt, ca. 7 til 8 minutter. Hakk mandlene.
  3. 3Pisk smør i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet i 30 sekunder. Tilsett hvitt sukker, vaniljeekstrakt, sitronekstrakt og salt; pisk til godt blandet, og skrap innsidene av bollen av og til. Rør inn mel, sitronzest og 1/2 kopp mandler i den kremete smørblandingen til deigen er jevn.
  4. 4Trykk deigen jevnt ut i den forberedte bakeformen. Strø resten av mandlene over deigen, og trykk lett ned.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til toppen er gyllen, ca. 20 minutter. La brittle avkjøle i formen på en avkjølingsrist. Strø over melis, og bryt i biter.