Ekstrem sjokoladekake

Ekstrem sjokoladekake

oppskrift på en ekstrem sjokoladekake som vil imponere enhver sjokoladeelsker. Enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvitt sukker
  • 2. 1 ¾ kopper hvetemel
  • 3. ¾ kopp usøtet kakaopulver
  • 4. 1 ½ teskje natron
  • 5. 1 ½ teskje bakepulver
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 2 egg
  • 8. 1 kopp melk
  • 9. ½ kopp vegetabilsk olje
  • 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 11. 1 kopp kokende vann
  • 12. ¾ kopp smør
  • 13. 1 ½ kopper usøtet kakaopulver
  • 14. 5 ⅓ kopper melis
  • 15. ⅔ kopp melk
  • 16. 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel to 23 cm kakeformer.
  2. 22. Bruk den første oppskriften for å lage kaken. I en middels stor bolle, rør sammen sukker, mel, kakao, natron, bakepulver og salt. Tilsett egg, melk, olje og vanilje, og bland i 3 minutter med en elektrisk mikser. Rør inn det kokende vannet for hånd. Hell jevnt i de to forberedte formene.
  3. 33. Stek i 30 til 35 minutter i den forvarmede ovnen, til en kakepinne kommer ut ren. La kaken avkjøle i 10 minutter før den tas ut av formene og avkjøles helt.
  4. 44. For å lage glasuren, bruk den andre oppskriften. Pisk smøret til det er lyst og luftig. Rør inn kakao og melis vekselvis med melk og vanilje. Pisk til en jevn og smørbar konsistens.
  5. 55. Del de avkjølte kakebunnene horisontalt, dekk toppen av hver lag med frosting, og legg dem oppå hverandre på et serveringsfat. Smør resten av kaken med frosting på utsiden.