Casadielles (Valnøttpopovers)
Lær hvordan du lager deilige casadielles, en spansk spesialitet med valnøtter, perfekte som dessert eller snacks. En enkel og smakfull oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 ½ dl mel
- 2. 1 teskje salt
- 3. 1 dl kaldt smør
- 4. 1 dl vann
- 5. 7 ½ dl finhakkede valnøtter
- 6. 2 dl sukker
- 7. 5 ss honning
- 8. 2 ½ ts anisfrø, ristet og malt
- 9. Olje til steking
- 10. Melis til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Lag deigen: Bland melet og saltet. Skjær smøret inn i melet og saltet med en kniv eller fingrene til det ligner grove smuler. Tilsett en kopp vann og bland til deigen akkurat samler seg. La den hvile i 30 minutter. I mellomtiden blander du de malte valnøttene, sukker, honning og anis godt til fyllet. Kjevle ut deigen til den er tynn, og skjær den i rektangler på 4 x 3 tommer. Legg litt fyll på hver rektangel og brett deigen rundt fyllet. Trykk de lange sidene sammen med en gaffel. Stek de fylte paffene enkeltvis i varm olje. Ta dem opp av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir. Strø over melis før servering.
- 22. Variasjon: De fylte paffene kan også pensles med sammenvispet egg, legges på en smurt bakeplate og stekes i forvarmet ovn ved 175°C (350°F).