Casadielles (Valnøttpopovers)

Casadielles (Valnøttpopovers)

Lær hvordan du lager deilige casadielles, en spansk spesialitet med valnøtter, perfekte som dessert eller snacks. En enkel og smakfull oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 ½ dl mel
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. 1 dl kaldt smør
  • 4. 1 dl vann
  • 5. 7 ½ dl finhakkede valnøtter
  • 6. 2 dl sukker
  • 7. 5 ss honning
  • 8. 2 ½ ts anisfrø, ristet og malt
  • 9. Olje til steking
  • 10. Melis til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag deigen: Bland melet og saltet. Skjær smøret inn i melet og saltet med en kniv eller fingrene til det ligner grove smuler. Tilsett en kopp vann og bland til deigen akkurat samler seg. La den hvile i 30 minutter. I mellomtiden blander du de malte valnøttene, sukker, honning og anis godt til fyllet. Kjevle ut deigen til den er tynn, og skjær den i rektangler på 4 x 3 tommer. Legg litt fyll på hver rektangel og brett deigen rundt fyllet. Trykk de lange sidene sammen med en gaffel. Stek de fylte paffene enkeltvis i varm olje. Ta dem opp av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir. Strø over melis før servering.
  2. 22. Variasjon: De fylte paffene kan også pensles med sammenvispet egg, legges på en smurt bakeplate og stekes i forvarmet ovn ved 175°C (350°F).