Sarahs stekte grønne tomater

Sarahs stekte grønne tomater

oppskriften på sarah's fried green tomatoes er perfekt for en smakfull forrett eller siderett. enkel å lage, med sprø ytterside og saftig innside.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 store grønne tomater, skåret i skiver 1/4 tomme tykke
  • 1/4 kopp melk
  • 1 egg
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 kopp maismel
  • 1 kopp panko brødsmuler
  • 2 teskjeer salt
  • 1 teskje løkpulver
  • 1/2 teskje hvitløkpulver
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1 kopp olivenolje, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Legg tomatskiver i en sil for å la overflødig væske renne av. Kast de ytterste skivene av tomatene.
  2. 2Visp melk og egg sammen i en bolle. Rør mel, maismel, panko, salt, løkpulver, hvitløkpulver, svart pepper og cayennepepper sammen i en separat bolle.
  3. 3Trykk forsiktig en tomatskive inn i melblandingen for å dekke den, og rist av overflødig mel. Dypp den i det sammenvispede egget, og trykk den deretter igjen inn i melblandingen. Hold de panerte tomatene på en tallerken mens du panerer resten; ikke legg dem oppå hverandre.
  4. 4Hell nok olivenolje i en stor stekepanne til å fylle omtrent 1/2 tomme. Sett pannen på middels varme og varm opp oljen til den er varm, men ikke røykende. Kok 4 til 5 tomatskiver om gangen i den varme oljen til de er brune på undersiden, 2 til 3 minutter; snu tomatene og fortsett å koke til de er brune på den andre siden, ytterligere 2 til 3 minutter. Varm opp oljen på nytt mellom batchene, og tilsett mer olje etter behov for å opprettholde en dybde på 1/2 tomme.