Hello Fresh Mobile Banner
Mamies bjørnebærkake med karamellglasur

Mamies bjørnebærkake med karamellglasur

Lær hvordan du lager mamie's brombærkake med karamellglasur. En deilig dessert som passer hele året. Enkle steg for en perfekt kake.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Kake:
  • 2 kopper hvitt sukker
  • 3/4 kopp fast vegetabilsk fett (for eksempel Crisco®)
  • 2 egg
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 1 teskje malt nellik
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp kulturmelk
  • 1 spiseskje natron
  • 3 1/2 kopper hvetemel
  • 2 kopper bjørnebær, drenert
  • Frosting:
  • 3 kopper pakket brunt sukker
  • 1 kopp kondensert melk
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F). Smør en 23x33 cm stor bakeform.
  2. 2Pisk hvitt sukker og smør eller fett sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er kremet; tilsett egg og bland godt. Bland kanel, nellik og vaniljeekstrakt inn i den kremete smørblandingen.
  3. 3Visp kulturmelk og natron sammen i en egen bolle; rør det inn i den kremete smørblandingen til det er godt blandet. Rør sakte inn melet i smør- og kulturmelkblandingen til røren er jevn; vend inn bjørnebærene. Hell røren i den forberedte bakeformen.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. Avkjøl i formen i 10 minutter før du tar kaken ut og legger den på en serveringsplate.
  5. 5Bland brunt sukker, kondensert melk og smør i en kjele; kok opp og rør blandingen over middels varme til en liten mengde av sukkerblandingen som dryppes i kaldt vann, former en myk ball. Ta kjelen av varmen og rør inn vaniljeekstrakt. Pisk for hånd til glasuren er tykk. Fordel glasuren raskt over toppen og sidene av kaken.