Mamies bjørnebærkake med karamellglasur
Lær hvordan du lager mamie's brombærkake med karamellglasur. En deilig dessert som passer hele året. Enkle steg for en perfekt kake.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Kake:
- 2 kopper hvitt sukker
- 3/4 kopp fast vegetabilsk fett (for eksempel Crisco®)
- 2 egg
- 2 teskjeer malt kanel
- 1 teskje malt nellik
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp kulturmelk
- 1 spiseskje natron
- 3 1/2 kopper hvetemel
- 2 kopper bjørnebær, drenert
- Frosting:
- 3 kopper pakket brunt sukker
- 1 kopp kondensert melk
- 2 spiseskjeer smør
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F). Smør en 23x33 cm stor bakeform.
- 2Pisk hvitt sukker og smør eller fett sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er kremet; tilsett egg og bland godt. Bland kanel, nellik og vaniljeekstrakt inn i den kremete smørblandingen.
- 3Visp kulturmelk og natron sammen i en egen bolle; rør det inn i den kremete smørblandingen til det er godt blandet. Rør sakte inn melet i smør- og kulturmelkblandingen til røren er jevn; vend inn bjørnebærene. Hell røren i den forberedte bakeformen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. Avkjøl i formen i 10 minutter før du tar kaken ut og legger den på en serveringsplate.
- 5Bland brunt sukker, kondensert melk og smør i en kjele; kok opp og rør blandingen over middels varme til en liten mengde av sukkerblandingen som dryppes i kaldt vann, former en myk ball. Ta kjelen av varmen og rør inn vaniljeekstrakt. Pisk for hånd til glasuren er tykk. Fordel glasuren raskt over toppen og sidene av kaken.