Kjernefysisk sjokoladeis
Lær hvordan du lager en spennende og kremet nuclear sjokoladeis. Perfekt for varme sommerdager eller når du vil ha noe spesielt i fryseren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper melk
- 2. 2/3 kopp hvitt sukker
- 3. 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 4. 1 teskje instant espressopulver
- 5. 1 klype salt
- 6. 4 eggeplommer
- 7. 100 gram mørk sjokolade
- 8. 2 kopper kremfløte
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp melk, sukker, kakaopulver, espressopulver og salt i en kjele over middels varme, rør ofte, til melken så vidt begynner å småkoke.
- 22. Pisk eggeplommene i en bolle; rør gradvis inn omtrent 1/2 kopp varm melk. Pisk til det er glatt. Hell eggeplommeblandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring til den tykner, ca. 5 minutter.
- 33. I mellomtiden smeltes mørk sjokolade i en mikrobølgesikker bolle i 30-sekunders intervaller, rør etter hver smelting, i 1 til 3 minutter.
- 44. Ta kjelen av varmen og rør den smeltede sjokoladen inn i melk- og eggeblandingen; hell blandingen over i en stor bolle, dekk til og sett i kjøleskapet til den er godt avkjølt, 4 timer til over natten.
- 55. Rør inn krem og vaniljeekstrakt i den avkjølte sjokoladeblandingen og hell den i en iskremmaskin. Frys i henhold til produsentens anvisninger til den får en "myk iskrem"-konsistens. Overfør iskremen til en lukket beholder; dekk overflaten med plastfolie og forsegl. For best resultat bør iskremen stå i fryseren i minst 2 timer eller over natten.