Sauterte lilla gulrøtter og grønnsaksblanding

Sauterte lilla gulrøtter og grønnsaksblanding

oppskrift på sauterte lilla gulrøtter og grønnsaksblanding, perfekt som en smakfull og sunn forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 ss smør, delt
  • 2 røde poteter, skåret i terninger
  • 2 røde gulrøtter, skivet
  • 1 liten gul løk, hakket
  • 6 rosenkål, delt i fire, eller etter smak
  • 1/2 grønn paprika, hakket
  • 1/4 kopp ferske erter, skrellet, eller etter smak
  • 4 hvitløksfedd, delt i to
  • 3 kvister fersk timian, hakket, eller etter smak
  • 1/2 teskje havsalt, eller mer etter smak
  • 1/2 teskje malt svart pepper, eller mer etter smak
  • 1/4 kopp vann
  • 2 kopper fersk spinat

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt 1 spiseskje smør i en stor stekepanne over middels varme; kok opp og rør inn poteter og gulrøtter i det varme smøret til de er brune, 2 til 3 minutter.
  2. 2Rør inn rosenkål, paprika, erter, hvitløk, timian, havsalt og svart pepper i potetblandingen; kok opp og rør til grønnsakene er lett brune, 2 til 3 minutter.
  3. 3Hell vann i stekepannen; kok opp mens du skraper de brune matrestene av bunnen av pannen med en tresleiv.
  4. 4Rør inn den resterende spiseskjeen smør og spinat i grønnsaksblandingen; vend forsiktig for å dekke spinaten med væsken. Kok til spinaten faller sammen, ca. 5 minutter. Ta pannen av varmen og juster krydderet etter smak.