Sauterte lilla gulrøtter og grønnsaksblanding
oppskrift på sauterte lilla gulrøtter og grønnsaksblanding, perfekt som en smakfull og sunn forrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss smør, delt
- 2 røde poteter, skåret i terninger
- 2 røde gulrøtter, skivet
- 1 liten gul løk, hakket
- 6 rosenkål, delt i fire, eller etter smak
- 1/2 grønn paprika, hakket
- 1/4 kopp ferske erter, skrellet, eller etter smak
- 4 hvitløksfedd, delt i to
- 3 kvister fersk timian, hakket, eller etter smak
- 1/2 teskje havsalt, eller mer etter smak
- 1/2 teskje malt svart pepper, eller mer etter smak
- 1/4 kopp vann
- 2 kopper fersk spinat
Fremgangsmåte
- 1Smelt 1 spiseskje smør i en stor stekepanne over middels varme; kok opp og rør inn poteter og gulrøtter i det varme smøret til de er brune, 2 til 3 minutter.
- 2Rør inn rosenkål, paprika, erter, hvitløk, timian, havsalt og svart pepper i potetblandingen; kok opp og rør til grønnsakene er lett brune, 2 til 3 minutter.
- 3Hell vann i stekepannen; kok opp mens du skraper de brune matrestene av bunnen av pannen med en tresleiv.
- 4Rør inn den resterende spiseskjeen smør og spinat i grønnsaksblandingen; vend forsiktig for å dekke spinaten med væsken. Kok til spinaten faller sammen, ca. 5 minutter. Ta pannen av varmen og juster krydderet etter smak.