Sjokoladekake for sjokoladeelskere med sjokoladebiter og sjokoladefrosting
Lær hvordan du lager en saftig sjokoladekake med silkemyk sjokoladebrem og enkel oppskrift. Perfekt for sjokoladeelskere og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 8 (1 unse) kvadrater med bakekakao
- 2 spiseskjeer med tung kremfløte
- 1 kopp smør, myknet
- 1 kopp hvitt sukker
- 1 kopp brunt sukker
- 3/4 kopp kakaopulver
- 1 kopp rømme
- 1 kopp kald kaffe
- 2 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer natron
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- Sjokoladekremfyll:
- 1/2 kopp tung kremfløte
- 4 (1 unse) kvadrater med bakekakao
- 1/3 kopp kald kaffe
- 2 kopper melis, eller mer etter behov
- 1 kopp smør, myknet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør tre 23-centimeters runde bakeformer.
- 2Bland 8 unser bakechokolade og 2 spiseskjeer fløte i en kjele over lav varme; kok opp og rør til sjokoladen er smeltet, ca. 5 minutter. Sett til side for å avkjøle.
- 3Pisk 1 kopp smør, hvitt sukker og brunt sukker sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er kremaktig; bland inn rømme, 1 kopp kaffe, egg og vaniljeekstrakt. Rør sakte inn den smeltede sjokoladen og bland godt.
- 4Bland mel, natron, bakepulver og salt i en bolle; pisk inn melblandingen i smørblandingen til det er godt blandet og glatt. Hell røren i de tre forberedte bakeformene.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20–30 minutter. La kakene avkjøle i formene i 10 minutter før de tas ut og avkjøles helt på en avkjølingsrist.
- 6Varm opp 1/2 kopp fløte og 4 unser bakechokolade i en kjele over middels varme, rør konstant til sjokoladen er smeltet, ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn 1/3 kopp kaffe. Sett blandingen i kjøleskapet til den er helt avkjølt, ca. 30 minutter.
- 7Pisk melis og 1 kopp smør inn i den avkjølte sjokoladeblandingen i en stor bolle til det er luftig; tilsett mer melis etter behov for ønsket konsistens.
- 8Plasser en kake på et serveringsfat; smør glasuren på toppen av kaken. Gjenta lagdelingen med de resterende kakene og glasuren; dekk hele kaken med glasur på toppen og sidene.