Sjokoladekake for sjokoladeelskere med sjokoladebiter og sjokoladefrosting

Sjokoladekake for sjokoladeelskere med sjokoladebiter og sjokoladefrosting

Lær hvordan du lager en saftig sjokoladekake med silkemyk sjokoladebrem og enkel oppskrift. Perfekt for sjokoladeelskere og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 8 (1 unse) kvadrater med bakekakao
  • 2 spiseskjeer med tung kremfløte
  • 1 kopp smør, myknet
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1 kopp brunt sukker
  • 3/4 kopp kakaopulver
  • 1 kopp rømme
  • 1 kopp kald kaffe
  • 2 egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer natron
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • Sjokoladekremfyll:
  • 1/2 kopp tung kremfløte
  • 4 (1 unse) kvadrater med bakekakao
  • 1/3 kopp kald kaffe
  • 2 kopper melis, eller mer etter behov
  • 1 kopp smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør tre 23-centimeters runde bakeformer.
  2. 2Bland 8 unser bakechokolade og 2 spiseskjeer fløte i en kjele over lav varme; kok opp og rør til sjokoladen er smeltet, ca. 5 minutter. Sett til side for å avkjøle.
  3. 3Pisk 1 kopp smør, hvitt sukker og brunt sukker sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er kremaktig; bland inn rømme, 1 kopp kaffe, egg og vaniljeekstrakt. Rør sakte inn den smeltede sjokoladen og bland godt.
  4. 4Bland mel, natron, bakepulver og salt i en bolle; pisk inn melblandingen i smørblandingen til det er godt blandet og glatt. Hell røren i de tre forberedte bakeformene.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20–30 minutter. La kakene avkjøle i formene i 10 minutter før de tas ut og avkjøles helt på en avkjølingsrist.
  6. 6Varm opp 1/2 kopp fløte og 4 unser bakechokolade i en kjele over middels varme, rør konstant til sjokoladen er smeltet, ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn 1/3 kopp kaffe. Sett blandingen i kjøleskapet til den er helt avkjølt, ca. 30 minutter.
  7. 7Pisk melis og 1 kopp smør inn i den avkjølte sjokoladeblandingen i en stor bolle til det er luftig; tilsett mer melis etter behov for ønsket konsistens.
  8. 8Plasser en kake på et serveringsfat; smør glasuren på toppen av kaken. Gjenta lagdelingen med de resterende kakene og glasuren; dekk hele kaken med glasur på toppen og sidene.