Hjemmelaget lasagne
oppskrift på hjemmelaget lasagne med lag av kjøttsaus og ostesaus. perfekt for middagen, enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke lasagneplater (16 unser)
- 1/2 pund svinekjøttdeig
- 1/2 pund magert storfekjøttdeig
- 1 boks (8 unser) tomatsaus
- 1 boks (28 unser) knuste tomater
- 1 ss hakket fersk persille
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1/2 ts tørket oregano
- 1/2 kopp finhakket løk
- 1/8 ts hvitt sukker
- 1 1/2 ts tørket basilikum
- 1 1/2 ts salt
- 1 pund småkornet cottage cheese
- 3 egg
- 3/4 kopp revet Parmesanost
- 2 ts salt
- 1/4 ts malt svart pepper
- 1 pund revet mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett nudlene og kok i 8 til 10 minutter eller til de er al dente; sil av vannet og sett til side.
- 2Legg svinekjøtt og storfekjøtt i en stor, dyp stekepanne. Stek på middels høy varme til kjøttet er jevnt brunt. Rør inn tomatsaus, knuste tomater, persille, hvitløk, oregano, løk, sukker, basilikum og salt. La det småkoke på middels lav varme i 30 minutter, av og til omrøring.
- 3I en stor bolle blander du cottage cheese, egg, parmesanost, persille, salt og pepper.
- 4I en ildfast form på 23x33 cm legger du først et lag med nudler i bunnen. Deretter fordeler du halvparten av osteblandingen, halvparten av mozzarella og halvparten av sausen. Gjenta lagene en gang til.
- 5Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i forvarmet ovn i 30 til 40 minutter. Fjern folien og stek i ytterligere 5 til 10 minutter. La retten hvile i 10 minutter før du skjærer i den. Server.