
Stew Odessa
oppskrift på stew Odessa, en smakfull og enkel gryterett perfekt for kalde dager. lær hvordan du lager denne tradisjonelle retten med enkle ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (1,4 kg) storfeøyne, rundstykke
- 2 til 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 4 til 5 spanske løk, hakket
- 2 kopper storfebuljong
- 4 laurbærblader
- 6 til 8 store poteter
- 20 plommer
- 3 store hvitløksfedd, knust
- Hakket dill, etter smak
- Salt og pepper
- 680 gram butterdeig
Fremgangsmåte
- 1Trim storfe fra bein og kutt i 7-10 cm store biter. Til en kjele med kokende vann, tilsett storfe og kok til det ikke lenger er rosa. Sil av vannet.
- 2Varm opp olje på middels varme til den er varm i en støpejernsgryte eller stor kjele, tilsett hakket løk og brun jevnt. Tilsett storfe, kraft og laurbærblad, dekk til godt og la det småkoke i 2 timer.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 4Skrell potetene, kutt i 10 cm store biter og stek i olje som er varmet opp til 175 grader Celsius til de er gylne og møre. La renne av på kjøkkenpapir.
- 5Kutt butterdeigen i biter som passer over 6 ovnsfaste former. Legg i formene, tilsett storfebiter, saus, svisker, poteter, hvitløk, dill, salt og pepper, og dekk med deig. Stek i ovnen i 20 minutter, til deigen er gyllenbrun.