Stew Odessa

Stew Odessa

oppskrift på stew Odessa, en smakfull og enkel gryterett perfekt for kalde dager. lær hvordan du lager denne tradisjonelle retten med enkle ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (1,4 kg) storfeøyne, rundstykke
  • 2 til 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 4 til 5 spanske løk, hakket
  • 2 kopper storfebuljong
  • 4 laurbærblader
  • 6 til 8 store poteter
  • 20 plommer
  • 3 store hvitløksfedd, knust
  • Hakket dill, etter smak
  • Salt og pepper
  • 680 gram butterdeig

Fremgangsmåte

  1. 1Trim storfe fra bein og kutt i 7-10 cm store biter. Til en kjele med kokende vann, tilsett storfe og kok til det ikke lenger er rosa. Sil av vannet.
  2. 2Varm opp olje på middels varme til den er varm i en støpejernsgryte eller stor kjele, tilsett hakket løk og brun jevnt. Tilsett storfe, kraft og laurbærblad, dekk til godt og la det småkoke i 2 timer.
  3. 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  4. 4Skrell potetene, kutt i 10 cm store biter og stek i olje som er varmet opp til 175 grader Celsius til de er gylne og møre. La renne av på kjøkkenpapir.
  5. 5Kutt butterdeigen i biter som passer over 6 ovnsfaste former. Legg i formene, tilsett storfebiter, saus, svisker, poteter, hvitløk, dill, salt og pepper, og dekk med deig. Stek i ovnen i 20 minutter, til deigen er gyllenbrun.