
Pølse, reker og paprika over ostete grits
oppskrift på saftig sosis, reker og paprika servert over kremete ostete grits. en smakfull og enkel rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper lavsaltet kyllingkraft, pluss mer om nødvendig
- 2 kopper fløte, pluss mer om nødvendig
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 3/4 kopp gryn eller polenta
- 115 gram amerikansk ost, revet i biter
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 liten oransje paprika, hakket i små terninger
- 1 liten rød paprika, hakket i små terninger
- 1/2 spansk løk, hakket i små terninger
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 450 gram Parmesan- og persillepølse, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 450 gram store, ukokte reker, skrelte, renset og delt i tre deler
- 1/2 kopp lavsaltet kyllingkraft
- 1 spiseskje usaltet smør
- Hakket fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1For gritsene: Kok opp kyllingkraft, fløte og smør i en tykkbunnet kjele. Rør gradvis inn gritsene med visp. Skru ned varmen og la det småkoke til gritsene har tyknet, ca. 15 til 20 minutter, av og til med å røre for å unngå klumper. Når gritsene er tykke og kremete, rør inn ostene og juster konsistensen med mer kraft og/eller fløte. Smak til med salt og pepper. Disse gritsene gir en fantastisk seng som kan suge opp smakene fra pølsa, rekene og grønnsakene.
- 2For pølsa, rekene og paprikaen: Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne. Tilsett pølsene og brun dem. Overfør dem til en tallerken med hullsleiv, og la all fettet bli igjen i pannen. Tilsett hvitløk, paprika og løk i pannen, strø over salt og pepper, og la det surre til det er mørt, ca. 5 til 7 minutter. Ha i rekene og la dem surre til de begynner å bli rosa, 1 til 2 minutter. Tilsett den reserverte pølsa og kyllingkraften i pannen, og la det småkoke litt for å forsterke smakene. Rør inn smøret på slutten og pynt med persille.
- 3Server pølsa blandet over gritsene.