Bakt brunt ris

Bakt brunt ris

oppskrift på bakt brunt ris - en næringsrik og smakfull rett som er enkel å lage. perfekt som hovedrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1, 2 kopper brunt ris
  • 1 teskje smør
  • 3 kopper kyllingbuljong
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje malt svart pepper, eller etter smak
  • 1 teskje løkpulver
  • 1 klype cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 2Rist ris og smør i en kjele over middels høy varme, og rør hyppig, til risen avgir en nøtteaktig duft, omtrent 5 minutter. Overfør risen til en støpejernsgryte eller en ildfast form med lokk.
  3. 3Kok opp kyllingkraft, olivenolje, salt, svart pepper, løkpulver og cayennepepper i den samme kjelen; hell det over risen og rør godt.
  4. 4Dekk til og stek i forvarmet ovn i 1 time og 15 minutter.