
New South kylling og dumplings
oppskriften på new south chicken and dumplings er perfekt for en varmende og smakfull middag. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper usaltet hvetemel
- 1 spiseskje bakepulver
- 1 spiseskje hakket fersk flatbladpersille
- Grovt kosher salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp hel melk
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1 spiseskje canolaolje
- 3 gulrøtter, skåret i 1/2-tommers skiver
- 1 søt løk, hakket
- 1 stor søtpotet, skrelt og skåret i 1/2-tommers terninger
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 6 kopper kyllingkraft eller lavfett, redusert natrium kyllingbuljong
- 2 pund benfri, skinnfri kyllingbryst, skåret i 3/4-tommers terninger
- 2 kvister fersk timian
- 280 gram fersk babyspinat
Fremgangsmåte
- 1For å lage dumplingsene, bland mel, bakepulver, persille og 3/4 teskje salt i en bolle. I en liten kjele, varm opp melken og smøret til det småkoker over lav varme; krydre med svart pepper. Tilsett melblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt sammen.
- 2I en annen stor kjele, varm opp oljen over middels varme. Tilsett gulrøtter, løk og søtpoteter. Kok til løken er gjennomsiktig, ca. 3 til 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok til det dufter godt, 45 til 60 sekunder. Tilsett kraften og kok opp over høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke. Tilsett kylling og timian.
- 3Bruk en liten iskrem- eller spiseskje, og slipp deigen, omtrent en spiseskje av gangen, ned i den småkokende kraften. Dekk til og la det småkoke til dumplingsene og kyllingen er gjennomkokte, og grønnsakene er møre, ca. 20 minutter. (Den beste måten å sjekke om dumplingsene er kokt på, er å ta ut en av dem og la den avkjøle litt. Bruk en kokkekniv til å dele dumplingsen i to. Hvis midten ser tørr ut, er den kokt. Hvis den ser klissete eller våt ut, la den koke litt lenger.)
- 4Rør inn spinaten; dekk til og fortsett å koke i ytterligere 30 til 45 sekunder. Smak til med salt og pepper, og juster krydderet etter behov.
- 5Server i varme boller og nyt umiddelbart.





