En enkel, glutenfri sjokoladekake
oppskrift på en enkel og deilig sjokoladekake uten mel, perfekt for glutenfrie festligheter. rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 teskje vegetabilsk olje
- 15 unser halv-søt sjokoladebiter
- 15 unser usaltet smør
- 1 ¾ kopper hvitt sukker
- 10 egg
- ¼ kopp vann
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en 25 cm rund kakeform med olje.
- 2Bland sjokolade, smør og sukker i et dobbelkoker over småkoking; kok, rør hyppig og skrap ned sidene med en slikkepott til det er smeltet og jevnt, ca. 5 minutter.
- 3Hell sjokoladeblandingen i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok; pisk på lav hastighet til den er avkjølt, ca. 5 minutter. Øk hastigheten til middels; pisk inn eggene ett om gangen. Tilsett vann og vaniljeekstrakt; pisk på lav hastighet til det er godt blandet. Hell i den forberedte formen.
- 4Plasser kakeformen i en stor ildfast form. Hell nok vann i den ildfaste formen til at det når halvveis opp på sidene av kakeformen.
- 5Stek kaken i den forvarmede ovnen til en kniv stukket inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. La kaken avkjøle i vannbadet, ca. 1 time. Overfør til kjøleskapet; avkjøl til den er fast, 8 timer eller over natten.