Bestemor Rubys plommekake
Lær å lage grandma ruby's plommekake, en saftig og smakfull dessert med friske plommer. Perfekt for helgen eller hverdagskosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Prunekake:
- 2 kopper Sunsweet® Amaz!n™-svisker, uten stein
- 2 ½ kopper hvetemel
- 1 spiseskje malt kanel
- 1 teskje malt nellik
- 1 teskje malt muskatnøtt
- 2 kopper sukker
- 3 egg
- 2 spiseskjeer smør
- 1 kopp Sunsweet® Amaz!n™-sviskejuice
- 1 spiseskje natron
- Saus:
- ½ kopp smør
- 1 kopp sukker
- 1 spiseskje hvitt mais sirup eller honning
- ½ kopp kremfløte
- ½ teskje natron
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg et bakepapir i en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform.
- 2Legg svisker i en kjele; dekk med vann og kok opp. Ta kjelen av varmen og la sviskene stå i 10 minutter. Sil av overflødig vann. Mos sviskene og sett til side. I en bolle, bland mel med kanel, nellik og muskatnøtt; sett til side. I en annen bolle, pisk sukker med egg og 2 ss smør til det er godt blandet. I et målebeger, bland sviskejuice med 1 ss natron. Rør dette inn i melblandingen, vekselvis med melblandingen. Rør inn de moste sviskene. Hell røren i den forberedte bakeformen.
- 3Stek i 30 til 35 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten. La kaken avkjøle i 15 minutter. Ta den ut av formen og avkjøl helt på en rist. I mellomtiden, lag sausen.
- 4Saus: Ha 1/2 kopp smør, sukker, sirup, fløte og 1/2 teskje natron i en liten kjele og varm opp over middels varme; kok opp. La det koke i 2 minutter. Skjær kaken i biter og server med den varme sausen.
