Bestemor Rubys plommekake

Bestemor Rubys plommekake

Lær å lage grandma ruby's plommekake, en saftig og smakfull dessert med friske plommer. Perfekt for helgen eller hverdagskosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Prunekake:
  • 2 kopper Sunsweet® Amaz!n™-svisker, uten stein
  • 2 ½ kopper hvetemel
  • 1 spiseskje malt kanel
  • 1 teskje malt nellik
  • 1 teskje malt muskatnøtt
  • 2 kopper sukker
  • 3 egg
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 kopp Sunsweet® Amaz!n™-sviskejuice
  • 1 spiseskje natron
  • Saus:
  • ½ kopp smør
  • 1 kopp sukker
  • 1 spiseskje hvitt mais sirup eller honning
  • ½ kopp kremfløte
  • ½ teskje natron

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg et bakepapir i en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform.
  2. 2Legg svisker i en kjele; dekk med vann og kok opp. Ta kjelen av varmen og la sviskene stå i 10 minutter. Sil av overflødig vann. Mos sviskene og sett til side. I en bolle, bland mel med kanel, nellik og muskatnøtt; sett til side. I en annen bolle, pisk sukker med egg og 2 ss smør til det er godt blandet. I et målebeger, bland sviskejuice med 1 ss natron. Rør dette inn i melblandingen, vekselvis med melblandingen. Rør inn de moste sviskene. Hell røren i den forberedte bakeformen.
  3. 3Stek i 30 til 35 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten. La kaken avkjøle i 15 minutter. Ta den ut av formen og avkjøl helt på en rist. I mellomtiden, lag sausen.
  4. 4Saus: Ha 1/2 kopp smør, sukker, sirup, fløte og 1/2 teskje natron i en liten kjele og varm opp over middels varme; kok opp. La det koke i 2 minutter. Skjær kaken i biter og server med den varme sausen.