Sørvestlige frokoststabler
Lær hvordan du lager southwestern breakfast stacks, en deilig og mettende frokost. Perfekt for helgen eller en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 3 store russetpoteter, skåret i 1/2-tommers tykke skiver
- 3 spiseskjeer rapsolje, delt
- 1 rød paprika, skåret i 1/2-tommers skiver
- 1 grønn paprika, skåret i 1/2-tommers skiver
- 1 gul løk, hakket
- 3 sopp, hakket
- 450 gram svinepølse
- 1 boks (200 gram) chipotle-pepper i adobo-saus, finhakket
- 1/2 kopp revet Monterey Jack-ost
- 1 spiseskje hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 2Legg potetene i en bolle og drypp over 1 spiseskje rapsolje; vend godt slik at de dekkes. Fordel potetene på et bakepapirkledd stekebrett.
- 3Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter; snu potetene og fortsett å steke til de er møre og lett brunet, ca. 15 minutter til.
- 4Varm 1 spiseskje rapsolje i en stekepanne over middels høy varme; kok og rør inn rød paprika og grønn paprika til de er myke, ca. 10 minutter. Overfør til en bolle.
- 5Hell 1 spiseskje rapsolje i den samme stekepannen over middels høy varme; tilsett løk og sopp. Kok og rør til løken er gjennomsiktig og soppen er lett brunet, ca. 10 minutter. Overfør løk- og soppturene til bollen med paprika.
- 6Kok og rør inn pølse i den samme stekepannen over middels varme til den er brunet og smuldret, 5–7 minutter. Tilsett chipotle-chili og kok til det er gjennomvarmt, 2–3 minutter.
- 7Legg potetskivene lagvis i en serveringsform; topp med pølse, paprika- og løkblandingen, Monterey Jack-ost og koriander.